Τένις: Συμφωνία-μαμούθ της Οσάκα ύψους 7,2 εκατ. ευρώ

Τένις: Συμφωνία-μαμούθ της Οσάκα ύψους 7,2 εκατ. ευρώ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μόλις 20χρονη Ναόμι Οσάκα είναι το νέο λαμπρό όνομα του παγκόσμιου τένις. Η Γιαπωνέζα βρίσκεται σε ανοδική πορεία στην καριέρα της, καθώς το προηγούμενο Σάββατο έγραψε ιστορία, αφού έγινε η νεότερη αθλήτρια που πανηγυρίζει τον τίτλο του US Open. Η Οσάκα κέρδισε τη Σερίνα Ουίλιαμς στον τελικό του τουρνουά της Νέας Υόρκης με 2-0 σετ (6-2, 6-4) σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση που τα είχε όλα, και είναι πλέον έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία ύψους 7,27 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με την Adidas.

Οπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Adidas στα τέλη του χρόνου, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη συμφωνία με εταιρεία ρούχων στην ιστορία του γυναικείου τένις. Ταυτόχρονα, μία νέα συνεργασία της Γιαπωνέζας αθλήτριας με παγκόσμια εταιρεία αυτοκινήτων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ενώ επίσης η ίδια θα λάβει μπόνους από τους υπάρχοντες χορηγούς της, όπως είναι οι Yonex, Citizen και Nissin Food Group. Ο μάνατζερ της Οσάκα, ο Σκωτσέζος Στιούαρτ Ντούγκουιντ, παραδέχεται πως όταν η αθλήτριά του ήταν 13 ετών, δεν είχε μπει καν στον κόπο να την παρακολουθήσει σε αγώνα από κοντά: «Οταν η Ναόμι ήταν 13, ο προπονητής της μου έστειλε ένα e-mail, ζητώντας από εμένα να πάω να την παρακολουθήσω από κοντά σε αγώνα. Δεν πήγα, οπότε υπέγραψε με άλλη εταιρεία. Τελικά όμως την έκλεισα πριν από δύο χρόνια».

Ο ίδιος μίλησε στους Times για τον χαρακτήρα της Οσάκα, αλλά και τις θυσίες που έκανε η οικογένειά της για να φτάσει η κόρη τους στην κορυφή: «Η Ναόμι είναι λίγο ντροπαλή και πολύ ταπεινή. Η οικογένειά της είναι πολύ συμπαθητική και πιστεύουν στην κόρη τους. Κάνουν τα πάντα για εκείνη». Ο μάνατζέρ της βρέθηκε στην πρώτη σειρά στον τελικό με την Ουίλιαμς και από την πρώτη στιγμή κατάλαβε πως ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα. «Ηταν απίστευτο το πόσο έτοιμη ήταν», τόνισε.

Επίσης, μίλησε για τη διαχείριση της Γιαπωνέζας κατά τη διάρκεια του πολυσυζητημένου συμβάντος με τη Σερίνα Ουίλιαμς και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ράμος: «Περίμενε πως μετά το συμβάν με τη Σερίνα και τον διαιτητή, η κορυφαία Αμερικανίδα αθλήτρια θα ανέβαινε επίπεδο και θα γινόταν πιο απειλητική. Το χειρίστηκε όπως ακριβώς έπρεπε». Εντέλει, ο τίτλος του US Open είναι μόνο η αρχή για τη Ναόμι Οσάκα, η οποία έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της και σίγουρα θα απασχολήσει τους φίλους του τένις για τα επόμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή