Η Πρέμιερ Λιγκ περιμένει «μετασεισμούς» του Brexit

Η Πρέμιερ Λιγκ περιμένει «μετασεισμούς» του Brexit

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδες, ιδιοκτήτες, προπονητές και παίκτες της Αγγλίας αγωνιούν για την επόμενη ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ και τις συνέπειες που αναμένεται να έχει το Brexit στο ποδόσφαιρο της χώρας τους. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο ως το πιο κερδοφόρο της Ευρώπης, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να το επηρεάσουν αρνητικά. Την προηγούμενη εβδομάδα η Πρέμιερ Λιγκ είχε συνομιλίες με τις βρετανικές αρχές προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι ξένοι παίκτες δεν θα χρειάζονται άδειες εργασίας για να αγωνιστούν σε αγγλικό σύλλογο, μετά την εφαρμογή των αλλαγών, όμως καμιά απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη.

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ δαπανούν εκατομμύρια ευρώ για αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές κάθε καλοκαίρι και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το πρωτάθλημα έχει σημαντική εξέλιξη. Ενας εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας: «Είναι ζωτικής σημασίας, οι ομάδες μας να συνεχίσουν να αποκτούν Ευρωπαίους παίκτες με την ελευθερία που το κάνουν σήμερα. Πραγματοποιήσαμε θετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση και παραθέσαμε τα οικονομικά οφέλη που προσδίδει παγκοσμίως η Πρέμιερ Λιγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο». Εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα όμως, αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αγγλία και η εξέλιξη που αφορά τις μεταγραφές για τους ανήλικους ποδοσφαιριστές.

Οι σύλλογοι του πρωταθλήματος προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, καθώς αυξάνουν τον αριθμό συμβολαίων με τα νέα ταλέντα μικρής ηλικίας, όσο ακόμα είναι εφικτό. Σύμφωνα με τις καινούργιες αποκαλύψεις της Daily Telegraph, η FIFA θα απαγορεύσει σε όλους τους παίκτες κάτω των 18 ετών τη μετακόμιση σε ξένη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι ανερχόμενα ταλέντα δεν θα μπορούν να μετακομίσουν στην Αγγλία, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον ειδικό του νόμου περί αθλητικής μετανάστευσης, Οουεν Τζόουνς, το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ένα ερώτημα, το οποίο θα απασχολήσει τον χώρο του ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν: «Παραμένει άγνωστο αν ο Ιανουάριος του 2019 θα είναι το τελευταίο διαθέσιμο “παράθυρο” μεταφοράς για τις μεταγραφές ανηλίκων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή