Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως αναμενόταν η ΚΕΔ προχώρησε στον ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στο πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, κάνοντας το «δεύτερο βήμα» έπειτα από τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν στον περυσινό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων.

Αυτή τη φορά ο εκλεκτός του Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θεωρείται η κορυφαία σφυρίχτρα στη χώρα του, όμως στην UEFA ανήκει ιεραρχικά στη δεύτερη κατηγορία και μέχρι στιγμής ορίζεται σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπενθυμίζεται πως ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει πλέον περάσει και στον κανονισμό διαιτησίας, επομένως όποτε η ΚΕΔ κρίνει σκόπιμο μπορεί να τους ορίζει κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει αρκετές φορές. Ο 40χρονος Γκεστράνιους στο παρελθόν έχει σφυρίξει στην Ευρώπη τόσο την ΑΕΚ (στο 2-2 με τη Ριέκα) όσο και τον ΠΑΟΚ (στο 1-0 επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία και στο 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ). Οι βοηθοί του Γκεστράνιους θα είναι οι συμπατριώτες του Μίκο Αλακάρε και Ρίκου Βιχρεαβουόρι. Τέταρτος ορίστηκε ο Τζήλος, ενώ παρατηρητής θα είναι το μέλος της ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μάριν.

Στις εξέδρες της Τούμπας αναμένεται να δώσουν το «παρών» τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Περέιρα όσο και ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει διορίσει η FIFA στην ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ορίστηκαν οι ακόλουθοι διαιτητές: Αστέρας – Απόλλων: Σέζος, Ξάνθη – ΟΦΗ: Παπαπέτρου, Πανιώνιος – Ολυμπιακός: Σκουλάς, ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης: Γρατσάνης, ΠΑΟ – Λεβαδειακός: Τζοβάρας, Παναιτωλικός – Λαμία: Μανούχος, Ατρόμητος – ΑΕΛ: Βρέσκας.

Από τους ορισμούς προκύπτει ότι οι τρεις διαιτητές που με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ έθεσε εκτός ορισμών λόγω κακής απόδοσης στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι οι Κουτσιαύτης (ΠΑΟΚ – Αστέρας), Σιδηρόπουλος (Ξάνθη – ΠΑΟ) και Παπαδόπουλος (Αστέρας – ΑΕΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή