Στη Γερμανία το Euro 2024, νέα απόρριψη της Τουρκίας

Στη Γερμανία το Euro 2024, νέα απόρριψη της Τουρκίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα είναι, όπως αναμενόταν, η διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2024, όπως αποφάσισε, χθες, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη σύνοδό της στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Σέφεριν ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ότι επελέγη η γερμανική υποψηφιότητα, εις βάρος της αντίπαλης τουρκικής. «Κάθε δημοκρατική απόφαση είναι σωστή απόφαση», είπε ο Σλοβένος παράγοντας.

Η διοργάνωση του 2024 θα έχει 24 ομάδες και θα διεξαχθούν 51 αγώνες. Η γερμανική ομοσπονδία σκοπεύει να φιλοξενήσει το τουρνουά σε 10 πόλεις, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο ή στο Μόναχο. Τα μεγάλα γήπεδα στη Γερμανία σημαίνουν ότι στα τελικά του Euro 2024 θα είναι διαθέσιμα 400.000 περισσότερα εισιτήρια από ό,τι στην προπέρσινη διοργάνωση στη Γαλλία.

«Διαθέτουμε εκπληκτικά γήπεδα, φιλάθλους που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και πάνω από όλα έχουμε ανθρώπους που αγαπούν να πανηγυρίζουν με άλλους Ευρωπαίους. Στη Γερμανία θα διοργανώσουμε ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό πάρτι», υποσχέθηκε ο πρώην αρχηγός της Νάσιοναλμανσαφτ, Φίλιπ Λαμ, πρέσβης της γερμανικής υποψηφιότητας. Είναι δε η τέταρτη φορά που η Τουρκία θέτει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση χωρίς επιτυχία. Εις βάρος της γείτονος ελήφθησαν υπ’όψιν το προβληματικό σύστημα μεταφορών στη χώρα και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση στην επιτροπή της συνομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή