Σούπερ Λίγκ: Δεσπόζει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Σούπερ Λίγκ: Δεσπόζει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φόβος των πολλαπλών αναταράξεων λόγω του κυκλώνα «Ζορμπά» δεν στάθηκε ικανός να αναβάλει την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι 16 ομάδες είναι ξανά σε θέση μάχης σε μια αγωνιστική άκρως ενδιαφέρουσα, όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει το σούπερ ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ, αλλά γιατί όλα τα παιχνίδια της είναι αμφίρροπα, χωρίς να υπάρχει στα περισσότερα ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.

Από τις τρεις ομάδες με το 4×4, οι δύο θα βρεθούν αντιμέτωπες στο απόλυτο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός έχει «αέρα» δύο βαθμών έναντι του ΠΑΟΚ λόγω της τιμωρίας που κουβαλούν από την περυσινή περίοδο οι Θεσσαλονικείς και με νίκη του θα ξεφύγει πολύ στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει 28 νίκες στα τελευταία 30 παιχνίδια που έχει δώσει στις εγχώριες διοργανώσεις και αν περάσει αλώβητος από το Φάληρο, θα δικαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι φαβορί για τον τίτλο. Η μόδα της εποχής φέρνει διαιτητή του ντέρμπι τον Ελβετό Σάντρο Σέρερ.

Η τρίτη ομάδα με το απόλυτο των 4 νικών, ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται απόψε τον ισόβαθμό του ΠΑΣ Γιάννινα και με νίκη θα αρχίσει να κοιτάει πολύ ψηλότερα απ’ όσο θα περίμενε κανείς όταν ξεκινούσε με -6 β. Αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες, οι «πράσινοι» θα περίμεναν περίπου 30.000 θεατές στο ΟΑΚΑ. Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, με μόνο ερώτημα τις καιρικές συνθήκες που ίσως κρίνουν την τύχη της αναμέτρησης (υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής). Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είναι και το αυριανό στο «Κλ. Βικελίδης» ανάμεσα σε Αρη και Αστέρα Τρίπολης, όπως κι αυτό του Λεβαδειακού με τον εντυπωσιακό ξανά Ατρόμητο.

Ο χωρίς βαθμό Απόλλωνας υποδέχεται τον επίσης σε δύσκολη θέση Πανιώνιο, στην τελευταία ευκαιρία ίσως του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο να σώσει τη θέση του. Με την πλάτη στον τοίχο υποδέχεται και η Λαμία την Ξάνθη, ενώ βαθιά ανάσα περιμένει και η Λάρισα απέναντι στον Παναιτωλικό, μετά τρεις σερί ήττες και νέο τεχνικό τον Ιταλό Τζιανλούκα Φέστα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (5η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Λάρισα -Παναιτωλικός (18.15, Nova), Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00, ΕΡΤ), ΟΦΗ – ΑΕΚ (20.30, Nova), ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων – Πανιώνιος (16.00, ΕΡΤ), Λεβαδειακός – Ατρόμητος (18.15, Nova), Αρης – Αστέρας Τρ. (19.00, ΕΡΤ), Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20.30, Nova), ΔΕΥΤΕΡΑ: Λαμία -Ξάνθη (19.00, ΕΡΤ).

Η βαθμολογία (4 αγ.): Ολυμπιακός 12, ΠΑΟΚ 10, Ατρόμητος 10, Αρης 9, ΑΕΚ 9, Παναθηναϊκός 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, Ξάνθη 5, Παναιτωλικός 5, Αστέρας Τρ. 3, Λάρισα 3, Λεβαδειακός 3, ΟΦΗ 1, Πανιώνιος 1, Λαμία 1, Απόλλων 0 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή