Γιουρόπα Λιγκ: Επιβλητικός ΠΑΟΚ μπήκε σε τροχιά πρόκρισης

Γιουρόπα Λιγκ: Επιβλητικός ΠΑΟΚ μπήκε σε τροχιά πρόκρισης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «δαιμονισμένο» ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία που συνοδεύτηκε από 3 γκολ σε 17 λεπτά έφερε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το καλύτερο ξεκίνημα ευρωπαϊκού αγώνα στην ιστορία της, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα από πολύ νωρίς. Μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτησης του ΠΑΟΚ ήταν ο Λέο Ζαμπά που είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας. Ο ταχύτατος Βραζιλιάνος έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και βρήκε τον Πρίγιοβιτς στο 3΄ που με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0.

Η ΜΠΑΤΕ προσπάθησε να αντιδράσει και σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ζαμπά πλάσαρε και εκμεταλλεύτηκε την κόντρα γράφοντας το 2-0 στο 11΄. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, έξι λεπτά αργότερα, ολοκλήρωσε εντυπωσιακά ακόμα μια προσπάθεια της ομάδας του και παίρνοντας την τελική πάσα από τον Μαουρίτσιο σκόραρε το 3-0 σε ρυθμούς προπόνησης.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου κύλησε υποτονικά και η ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με τρία γκολ διαφορά, εναντίον ενός συνόλου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδύναμο.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΜΠΑΤΕ προσπάθησε να πιέσει κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και μπόρεσε να βρει το γκολ στο 60΄ με κεφαλιά του Σκάβις που κόντραρε στην πλάτη του Κρέσπο (3-1).

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί, αλλά το γκολ περισσότερο αφύπνισε τον ΠΑΟΚ που με ακόμα μια εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ του Ζαμπά και εκτελεστή τον Πέλκα έγραψε το 4-1. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πλάσαρε έξυπνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής νικώντας τον Σρεμπίτσκι. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε και το 1-5 στο 90ό λεπτό, με φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

ΜΠΑΤΕ: Σρεμπίτσκι, Ρίος, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Ντραγκούν (71΄ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Μπάγκα, Στάσεβιτς (77΄ Γκόρτετσουκ), Ιβανιτς, Τουόμινεν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (85΄ Βιερίνια), Λημνιός (69΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς (76΄ Ακπόμ).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Τσέλσι επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Βίντι χάρη σε γκολ του Μοράτα και έφτασε τους 6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή