ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάικλ Τζόνσον: Εμαθα ξανά να περπατάω

maikl-tzonson-ematha-xana-na-perpatao-2276643

Ο 51χρονος Αμερικανός πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν των 200 και 400 μέτρων Μάικλ Τζόνσον ομολογεί ότι, μετά το εγκεφαλικό που πέρασε προσφάτως, έπρεπε να μάθει ξανά να περπατάει, αλλά τώρα είναι σε καλή κατάσταση και αθλείται και πάλι.

Τον περασμένο μήνα, ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης υπέστη ελαφρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και ύστερα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε σπίτι του και άρχισε ξανά την προσπάθειά του για ανάρρωση. Ο αθλητής-πρότυπο για πολλούς δρομείς βρήκε δύσκολη τη διαδικασία επιστροφής στη ρουτίνα του, καθώς του ήταν αρχικά αδύνατον να περπατήσει.

Ο Τζόνσον, ο οποίος είχε αφήσει άναυδο τον κόσμο του κλασικού αθλητισμού σημειώνοντας το τότε εξωπραγματικό ρεκόρ των 19,32 δευτερολέπτων στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ομολογεί σήμερα, ένα μήνα μετά τη δύσκολη εκείνη μέρα, ότι έπρεπε να μάθει ξανά πώς να βάζει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επονομαζόμενος και «πάπιας», από το στυλ του στο τρέξιμο, έγραψε: «Πριν από ένα μήνα υπέστην εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Οι γιατροί είπαν τότε ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν θα ανακάμψω, και σε ποιο βαθμό. Η δουλειά ήταν σκληρή από τότε, αλλά έχω πλέον ανακάμψει πλήρως, ξαναέμαθα πώς να περπατάω και σήμερα κάνω και ασκήσεις ετοιμότητας! Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα ενθάρρυνσης».

Μεταξύ άλλων ο Τζόνσον είναι τα τελευταία χρόνια σημαίνων σχολιαστής αγωνισμάτων στίβου στο BBC, κάτι που τον φέρνει ακόμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Ο αμερικανικός Τύπος σχολιάζει ότι η περίπτωση τού Τζόνσον αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς ένας σθεναρός οργανισμός με καλή ψυχολογία μπορεί να ξεπεράσει προβλήματα υγείας που αρχικά φαίνονταν ιδιαιτέρως σοβαρά.

Ο Τζόνσον, που έχει και οκτώ χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι ο μόνος άνδρας που έχει υπερασπιστεί με επιτυχία τον ολυμπιακό του τίτλο στα 400 μέτρα, επικρατώντας τόσο το 1996 όσο και το 2000.