Σούπερ Λιγκ: «Δηλώνουν» όλοι κερδισμένοι

Σούπερ Λιγκ: «Δηλώνουν» όλοι κερδισμένοι

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά χρόνια πέρασαν από την τελευταία ισοπαλία της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και η προχθεσινή, με σκορ 1-1, ενδεχομένως να έβγαλε νικητή τον… ΠΑΟΚ. Ο τρόπος εξέλιξης του αγώνα αφήνει μια πικρία στον Ολυμπιακό, λόγω της χαμένης ευκαιρίας του Φετφατζίδη στο 94ο λεπτό, όμως σίγουρα δίνει μια ισχυρή τονωτική ένεση ψυχολογίας στην ΑΕΚ που παρά τα προβλήματα τραυματισμών πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να πάρει έστω και στο 90ό λεπτό τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Τάσου Μπακασέτα, που αυτή τη στιγμή αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Η αίσθηση που υπάρχει στην πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι πως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα παρουσιαστεί μια βελτιωμένη εκδοχή της ΑΕΚ, λόγω των επιστροφών από τους τραυματισμούς για Αλμπάνη, Πόνσε, Οικονόμου και Μάνταλο, ενώ ο Λούκας Μπογέ που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Γιάννης Γιαννιώτας θα είναι σε θέση να προσφέρει για περισσότερα λεπτά, ενώ το πρόγραμμα του πρωταθλήματος φέρνει πιο εύκολα παιχνίδια στο άμεσο διάστημα και η Ενωση έχει βγάλει μια πολύ απαιτητική σειρά αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, που δεν την αφήνει ιδιαίτερα μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας φέρνει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας, τον Αρη εντός, τον Παναθηναϊκό εκτός και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ πριν από τη νέα διακοπή για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Οι αγώνες είναι απαιτητικοί, ωστόσο ο δείκτης δυσκολίας είναι χαμηλότερος σε σχέση με τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που προηγήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά τον ΠΑΟΚ και τη Μίλαν από τους οποίους ηττήθηκε, η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε τέσσερα λεπτά μακριά από τρίποντο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Η ισοφάριση από τον Μπακασέτα και η σπάνια ευκαιρία που σπατάλησε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει στο 1-1 με την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Μοιραίο πρόσωπο των «Πειραιωτών» ήταν ο Φετφατζίδης, ο οποίος ήταν απαρηγόρητος για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Τόσο ο Μαρτίνς, όσο και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον στηρίξουν. Αλλά και η κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Σκίμπε μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία του που βρίσκεται στο ναδίρ.

Στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, ο Πέδρο Μαρτίνς έστρεψε το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα: «Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά. Υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να διατηρήσουμε έναν καλό ρυθμό. Δουλεύουμε καλά και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής.

Μετά τη διακοπή, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά εκτός έδρας. Για την 7η αγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Τέσσερις ημέρες μετά, είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ετσι, το επόμενο εντός έδρας ματς καθυστερεί. Η επιστροφή στο Φάληρο είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα της 8η αγωνιστικής (ώρα έναρξης 19.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή