Σούπερ Λίγκ: Νέα δεδομένα μετά το «-3» στην ΑΕΚ

Σούπερ Λίγκ: Νέα δεδομένα μετά το «-3» στην ΑΕΚ

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ενδιαφέρον αποκτά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μετά την οριστικοποίηση της αφαίρεσης των τριών βαθμών από την ΑΕΚ, η οποία έπεσε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 10 β. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Ενωσης κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία της επιβλήθηκε η ποινής της αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ποινή δύο αγώνων χωρίς θεατές και πρόστιμο 72.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η απόφαση είναι τελεσίδικη καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει και από το περασμένο καλοκαίρι δεν προβλέπεται προσφυγή στον Διαιτητικό Δικαστήριο. Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της στους αγώνες με Αρη και Ατρόμητο.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής δεν έσπασε την αλυσίδα των απανωτών μεγάλων παιχνιδιών που προσφέρει στις τελευταίες αγωνιστικές της η Σούπερ Λίγκα. Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, υπάρχει στο πρόγραμμα μια μονομαχία που ξεχωρίζει, και σ’ αυτή την αγωνιστική δεν είναι άλλη από το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιχνίδι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Θεσσαλονίκης και σε βαθμό αντιπαλότητας πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο το «κλάσικο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η προηγούμενη αναμέτρησή τους σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν στις 16 Μαρτίου 2014 και είχε λήξει ισόπαλη 1-1. Από τότε πέρασαν σχεδόν 4,5 χρόνια μέχρι το αυριανό ραντεβού τους στο «Κλ. Βικελίδης», που βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά και τον Αρη στην 4η θέση πλέον.

Με νίκη τους στο ματς, οι γηπεδούχοι θα μειώσουν την απόστασή τους από τον ΠΑΟΚ στον ένα βαθμό, και ο προπονητής τους, Πάκο Ερέρα, το χαρακτήρισε «ματς 6 βαθμών» για να καταδείξει τους υψηλούς στόχους της ομάδας του. Ενα παιχνίδι που θα διεξαχθεί σε γεμάτο γήπεδο και με ξένο διαιτητή, τον Ιταλό Ντανιέλε Ντοβέρι.

Η 7η αγωνιστική έχει κι άλλα εξαιρετικά παιχνίδια. Κι αν για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ η αποψινή έξοδος στη γειτονική Ριζούπολη κόντρα στον ουραγό και χωρίς βαθμό Απόλλωνα δεν θα έμοιαζε τόσο επικίνδυνη υπόθεση εάν δεν υπήρχε το σοκ της διατήρησης της ποινής των -3 βαθμών, ο Ολυμπιακός έχει πολύ ψηλότερο εμπόδιο αύριο κόντρα στον ΟΦΗ. Μπορεί οι Κρητικοί να μην απέχουν πολύ από τον Απόλλωνα (είναι προτελευταίοι με μόλις 2 βαθμούς), είναι όμως δύσκολος αντίπαλος στο «Γεντί Κουλέ» και απειλούν τους «ερυθρόλευκους» με απώλεια βαθμών σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Περιστεριώτες μοιράζονται την πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ και με νίκη θα παραμείνουν στην κορυφή, αλλά δεν θα είναι εύκολο να καταβάλουν τον Αστέρα.

Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο Παναθηναϊκός, στο ματς που ανοίγει σήμερα την αυλαία της αγωνιστικής. Η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο και θέλει νίκη για να μπει με καλύτερο βηματισμό στα απανωτά ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μαζί με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος, μετρώντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Στους σημερινούς αγώνες ΠΑΣ-Παναιτωλικός και Λάρισα-Λαμία, οι γηπεδούχοι μοιάζουν φαβορί και με νίκη θα κοιτάνε πιο μπροστά αντί πίσω, ενώ πολύ πιο αμφίρροπο προβάλλει το αυριανό παιχνίδι Λεβαδειακός-Ξάνθη, όπου οι γηπεδούχοι αναζητούν μια νίκη-ανάσα για να ξεκολλήσουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (7η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (16.00), ΠΑΣ Γιάννενα-Παναιτωλικός (18.15), Απόλλων-ΑΕΚ (19.00), Λάρισα-Λαμία (20.30), ΚΥΡΙΑΚΗ: Λεβαδειακός-Ξάνθη (18.15), Αρης-ΠΑΟΚ (19.00), ΟΦΗ-Ολυμπιακός (20.30), ΔΕΥΤΕΡΑ: Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. (19.00).

Η βαθμολογία (6 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 16, Ατρόμητος 16, Ολυμπιακός 13, Αρης 12, Παναθηναϊκός 10, ΑΕΚ 10, Ξάνθη 9, Παναιτωλικός 8, Πανιώνιος 7, Λάρισα 6, ΠΑΣ Γιάννενα 6, Αστέρας Τρ. 4, Λαμία 3, Λεβαδειακός 3, ΟΦΗ 2, Απόλλων 0  (σημείωση: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή