Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Ηταν πέρα από τις δυνάμεις της

Τσάμπιονς Λιγκ – AEK: Ηταν πέρα από τις δυνάμεις της

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα από άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη η Μπάγερν, γκρέμισε με δύο απανωτές ομοβροντίες σαν χάρτινο πύργο το κάστρο της ΑΕΚ, πέρασε χαλαρά με 2-0 από το φλογισμένο ΟΑΚΑ και ψαλίδισε στο ελάχιστο τις όποιες ελπίδες είχε η ελληνική ομάδα για πρόκριση, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω της 3ης θέσης του ομίλου (ο Αγιαξ νίκησε 1-0 την Μπενφίκα). Η Ενωση στάθηκε αξιοπρεπέστατα για μία ολόκληρη ώρα απέναντι σε έναν φανερά πιο ποιοτικό αντίπαλο, αλλά την ώρα που πίεζε για το κάτι παραπάνω, κυνηγώντας πιο θαρρετά ένα μεγάλο «θαύμα», δέχθηκε ένα γκολ κόντρα στην (εκείνη τη στιγμή) ροή του αγώνα, δέχθηκε μέσα σε δύο λεπτά κι ένα δεύτερο και παραδόθηκε. Δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο για να αλλάξει κάτι απέναντι στο φαβορί του ομίλου και έδειξε περισσότερο να νοιάζεται να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-0 παρά να ψάξει τις όποιες ελπίδες της για μια ανατροπή που θα έμενε στην Ιστορία, σαν εκείνη που είχε κάνει (από 2-0) το 2002 κόντρα στη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου».

Με σφικτή άμυνα και πίεση σε όλο το γήπεδο, το πρώτο ημίχρονο πέρασε αναίμακτα για την ΑΕΚ, παρότι η Μπάγερν είχε μεγάλη κατοχή και πίεζε, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Η ομάδα του Ουζουνίδη φρόντισε το διάστημα αυτό να υπενθυμίζει στους Βαυαρούς πως είναι επικίνδυνη όταν βγαίνει στην κόντρα και είχε στο 20΄ μια καλή ευκαιρία με τον Πόνσε να ανοίξει το σκορ, αλλά το ωραίο σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ. Η αδυναμία της Μπάγερν να κάνει «καθαρές» φάσεις έδωσε θάρρος στην ΑΕΚ να βγει πιο μπροστά στο β΄ ημίχρονο και να απειλήσει δύο φορές με τον Μπακασέτα στο 50΄ και τον Κλωναρίδη στο 59΄.

Εκεί που το γήπεδο πήρε «φωτιά», εκεί ήλθε η ψυχρολουσία. Την ώρα που φαινόταν ότι η ελληνική ομάδα άρχισε να ξεθαρρεύει και να γίνεται απειλητική, η ποιότητα των Γερμανών έκρινε μέσα σε δύο λεπτά το παιχνίδι. Σε φάση διαρκείας στο 61΄, η μπάλα «κόλλησε» στην περιοχή του Μπάρκα με τελική κατάληξη τα δίχτυα του, έπειτα από υπέροχο εναέριο σουτ του Χάβι Μαρτίνεθ. Πριν προλάβει η ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της, ήλθε στο 63΄ και το τελειωτικό χτύπημα από τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ραφίνια. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την Μπάγερν να χάνει απανωτά μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0, χαλαρώνοντας εν συνεχεία το πόδι από το γκάζι.

Παρά την ήττα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμφανίστηκε ευχαριστημένος: «Η Μπάγερν είναι άλλο επίπεδο. Μας πίεσε και βρήκε τις ευκαιρίες να βάλει το γκολ. Δεχθήκαμε γρήγορα και το δεύτερο, οπότε από εκεί και πέρα κοιτάς να κοντρολάρεις το παιχνίδι. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ σήμερα. Εζησαν μια τρομερή εμπειρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ όλους». Από την πλευρά του, ο Νίκο Κόβατς τόνισε: «Η ΑΕΚ έπαιξε με πάθος και έκανε τη ζωή μας δύσκολη. Παίξαμε μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό και μια ομάδα με πολύ καλές αμυντικές ικανότητες. Η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Είχε τον έλεγχο, είχε τις ευκαιρίες και ευτυχώς ήλθε το πρώτο γκολ που τα έκανε όλα καλύτερα. Είμαστε στον δρόμο της ανάρρωσης, συνεχίζουμε».

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (84΄ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος (76΄ Αλεφ), Κλωναρίδης (64΄ Μπογέ), Πόνσε.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Ραφίνια, Κίμιχ, Χάμες (62΄ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (75΄ Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84΄ Βάγκνερ).

• Κόπηκαν 56.865 εισιτήρια, με τις εισπράξεις να φτάνουν τις 878.770 ευρώ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή