Πρόκριση-θρίλερ του ΠΑΟΚ στην Τουρκία

Πρόκριση-θρίλερ του ΠΑΟΚ στην Τουρκία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρυσή» πρόκριση πήρε μέσα στην Κωνσταντινούπολη η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, σε έναν δύσκολο αγώνα που έφτασε τις τρεις ώρες. Ο «Δικέφαλος» έχασε με 2-3 από την BBSK, κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, αλλά νίκησε στο «χρυσό» σετ και πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πρώτη αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, η ελληνική ομάδα είχε υπερισχύσει με 3-2. Οι παίκτες του Σέρτζιου Στάνκου γνώριζαν ότι ήθελαν νίκη με οποιοδήποτε σκορ και ότι εάν έχαναν με 2-3 θα είχαν άλλη μία ευκαιρία. Ετσι μπήκαν στο γήπεδο με στόχο στη χειρότερη περίπτωση τα δύο σετ της κανονικής διάρκειας. Η αρχή μέχρι και το 8-8 ήταν… αναγνωριστική. Εκεί οι αθλητές του ΠΑΟΚ πέρασαν μπροστά και, παρά το συνεχές… ψαλίδισμα του σκορ από τους αντιπάλους τους, χάρη στην καλή άμυνα επικράτησαν με 25-21.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από την αρχή του δεύτερου σετ. Ο ΠΑΟΚ μετά το 13-13 μπήκε για λίγο στη θέση του «οδηγού» με τους Τούρκους να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο «Δικέφαλος» ήταν ο κυρίαρχος. Στο 4ο, η καλή αρχή δεν είχε ανάλογη συνέχεια και οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 2-2. Παρόμοια κύλησε και το 5ο σετ, όπου ο Μεντίν Τόι κατέφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και η BBSK να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης.

Στο «χρυσό» σετ ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι παρόλο που έχει υποστεί διάστρεμμα β΄ βαθμού. Μπήκε όταν η ομάδα του έχανε με 3-7 και παίζοντας από την πίσω ζώνη έφερε την ηρεμία στον ΠΑΟΚ. Με καλό μπλοκ και σερβίς ο «Δικέφαλος» πέρασε μπροστά, πήρε το σετ, και την πρόκριση.

Οι πόντοι της BBSK προήλθαν από 7 άσους, 55 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 32 λάθη αντιπάλων ενώ οι πόντοι του ΠΑΟΚ από 4 άσους, 58 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 36 λάθη αντιπάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή