ΑΕΚ: Η κρίσιμη μέρα είναι σήμερα

ΑΕΚ: Η κρίσιμη μέρα είναι σήμερα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ήττα με 1-0 από την Μπενφίκα γνώρισε η ΑΕΚ στο Ντα Λουζ και αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες της διοργάνωσης. Το γκολ σημειώθηκε στο 88΄ από τον Γκριμάλντο, ενώ η Ενωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου και χωρίς τον Ουζουνίδη που αποβλήθηκε και αυτός για διαμαρτυρία.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά προσπαθώντας να προσαρμοστεί στο σύστημα 4-3-3 που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τη χρησιμοποίηση των Mοράν, Γαλανόπουλου και Tσόσιτς στον άξονα. Μετά το πρώτο 15λεπτο στο οποίο η Μπενφίκα πίεζε κυρίως από στατικές φάσεις, η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε κάποια μέτρα, απειλώντας με σουτ του Κώστα Γαλανόπουλου το οποίο πέρασε κόρνερ. Από κει και έπειτα το ματς ισορρόπησε και το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς να μπει γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή με γύρισμα του Μπογέ, στο οποίο κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Η Μπενφίκα αντέδρασε πιέζοντας για περίπου 10 λεπτά, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει σε δύο παράλληλες πάσες που βγήκαν στην περιοχή της Ενωσης.

H AEK είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με κεφαλιά του Τσόσιτς που πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας, ενώ η Μπενφίκα απάντησε με δοκάρι του Σεφέροβιτς στο 71΄. Η είσοδος του Γιάννη Γιαννιώτα έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ με τον Ελληνα ποδοσφαιριστή να δημιουργεί αρκετά ρήγματα στην άμυνα της Μπενφίκα. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 88΄. Στο 89΄ ο Σεφέροβιτς σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Μπάρκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι, Σίλβα (35΄ Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέλιξ, Φερνάντες.

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μοράν (77΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Κλωναρίδης (61΄ Γιαννιώτας), Πόνσε, Μπογέ (68΄ Μάνταλος).

Σήμερα βεβαίως, η ΑΕΚ δίνει έναν σημαντικότερο «αγώνα» εκτός γηπέδων, καθώς το μεσημέρι εκδικάζεται η υπόθεση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, καθώς πέραν των επεισοδίων που έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου, υπάρχει και η ρίψη βόμβας μολότοφ που κάνει ακόμα πιο δυσχερή τη θέση της ΑΕΚ. Χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε το αίτημα της ΑΕΚ να παραστεί στη διαδικασία, ωστόσο αυτό το γεγονός δεν προεξοφλεί από μόνο του κάτι, δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει στείλει αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της.

Το ύψος της τιμωρίας δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αυτή τη στιγμή, με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια να κάνουν λόγο για ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας. Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ βασίζεται κατά κύριο λόγο στο ότι τα επεισόδια που έγιναν εντός του γηπέδου ήταν η συνέχεια των όσων συνέβησαν εκτός αυτού την παραμονή του αγώνα και ότι η ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν αφορά και άλλους θεσμικούς φορείς πέραν της ομάδας. Η πιθανότητα παρουσίας οπαδών άλλων ομάδων πέραν αυτών του Αγιαξ στην κερκίδα του ΟΑΚΑ, είχε επισημανθεί από την ΑΕΚ πριν από την έναρξη του αγώνα. Η UEFA δεν συνηθίζει να καθυστερεί στις αποφάσεις της, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει ανακοίνωση της τιμωρίας σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή