To «τετράποντο» κάνει την… εμφάνισή του

To «τετράποντο» κάνει την… εμφάνισή του

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιφερειακό σουτ στο ΝΒΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια και, όπως όλα δείχνουν, το μπάσκετ αναμένεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο, με μια πιθανή μεγάλη αλλαγή πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Δεν είναι τυχαίο και ασυνήθιστο το γεγονός ότι ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Στεφ Κάρι σουτάρει πλέον και από τα δέκα μέτρα. Σύμφωνα με το ESPN, τουλάχιστον τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ έχουν συμπεριλάβει γραμμή τετράποντου στις προπονήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, οι Ατλάντα Χοκς, οι Μπρούκλιν Νετς, οι Σικάγο Μπουλς, όπως επίσης και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι μεταξύ των ομάδων που εξασκούνται από τη γραμμή του «τετράποντου» για διαφορετικούς λόγους.

Ο προπονητής των Σίξερς μίλησε στο ESPN για αυτή τη νέα προσθήκη στα προπονητικά γήπεδα της Φιλαδέλφειας: «Είμαστε όλοι κλέφτες. Είναι ένα πρωτάθλημα που όλοι αντιγράφουν από όλους». Στην Ατλάντα, οι Χοκς έχουν ζωγραφίσει τη γραμμή του τετράποντου 1,5 μέτρο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (7,24). Επίσης, όπως δηλώνει και ο προπονητής της Ατλάντα, Λόιντ Πιρς, μια γραμμή «τετράποντου» στο ΝΒΑ θα φέρει αλλαγές στον χώρο και στις αποστάσεις των επιθέσεων.

Στο Μιλγουόκι, οι Μπακς του Μάικ Μπουντενχόλζερ έχουν τοποθετήσει πέντε κουτιά από ταινία γύρω από τη γραμμή του τριπόντου, για να βοηθηθούν με την οργανωμένη επίθεση. Εχοντας και τους πέντε παίκτες στην περιφέρεια, η ομάδα «ανοίγει» το γήπεδο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ώστε να επιτεθεί προς το καλάθι, πρακτική που έχει ωφελήσει τους Μπακς. Η σκέψη αυτή του Μπουντενχόλζερ έχει επίσης βοηθήσει την ομάδα του και στο περιφερειακό σουτ. Οι Μπακς σημειώνουν 14 τρίποντα ανά αγώνα, ενώ πέρυσι σημείωναν μόλις 8,8. «Μερικές φορές πρέπει να βρεις πιο δημιουργικούς τρόπους για να πάρεις σωστές αποφάσεις και να κάνεις επιθέσεις», δηλώνει ο ίδιος. Τέλος, όπως αναφέρει πολύ σωστά ο Πιρς των Χοκς, για να είσαι επιτυχημένος στο ΝΒΑ τη σημερινή εποχή, πρέπει να σουτάρεις: «Το μήνυμα τώρα είναι “Mη σταματάς. Σούταρε κι άλλο”».

Το «τετράποντο» έχει καθιερωθεί στους αγώνες επίδειξης BIG 3 (το γνωστό 3×3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή