Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκο» μέταλλο

Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκο» μέταλλο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χειρονομία του Κώστα Παπανικολάου που έδειχνε το παρκέ του ΣΕΦ, λέγοντας ότι σ’ αυτό το γήπεδο ο Ολυμπιακός δεν… ηττάται, ύστερα από το εύστοχο τρίποντο που οδήγησε στην παράταση το παιχνίδι με την Μπασκόνια και «άνοιξε» τον δρόμο για την 11η νίκη (91-87) των «ερυθρολεύκων» στην Ευρωλίγκα (16η αγωνιστική), αποτύπωσε χαρακτηριστικά, και για πολλοστή φορά, το πάθος τους όταν αγωνίζονται στο «σπίτι» τους.

Ο Παπανικολάου πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τους 22 πόντους που σκόραρε, τα 6 εύστοχα τρίποντα σε 7 προσπάθειες είναι επανάληψη της ίδιας ατομικής επίδοσής του, ενώ εκτός της ισοφάρισης του σκορ στα 3΄΄ πριν από τη λήξη, έδωσε και το προβάδισμα στην πρώτη επίθεση της παράτασης, σουτάροντας με αυτοπεποίθηση ευστοχίας που «ξεχείλιζε» στη θάλασσα του Σαρωνικού. Στο 36΄, ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής σε ένα εντυπωσιακό, σημαντικό κόψιμο σε λέι-απ του Τζάνινγκ.

Προερχόμενος από τις νίκες στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό (Ευρωλίγκα) και την ΑΕΚ (πρωτάθλημα), ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «πληγωμένος» στο ΣΕΦ, χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που προσβλήθηκε από ίωση, παρουσίασε υψηλό πυρετό και είδε το χθεσινό παιχνίδι από την τηλεόραση στο δωμάτιο του νοσοκομείου που εισήχθη.

Ηχηρότατες απουσίες είχε και η Μπασκόνια, με τον καλύτερο παίκτη της Σενγκέλια και τον Αμερικανό Γκρέιντζερ να μην είναι στη διάθεση του Περάσοβιτς, αλλά στον Ολυμπιακό η αναπλήρωση της απόντος Μιλουντίνοφ που βρίσκεται σε κορύφωση φόρμας ήταν πολύ αισθητή. Ο… φιλότιμος Ζακ Λεντέι μπήκε στα… παπούτσια του Μιλουντίνοφ, ο Πρίντεζης πήρε πολλές προσπάθειες με την πλάτη στο αντίπαλο καλάθι και το χαρακτηριστικό του τελείωμα, ενώ ο Ουίλιαμ Γκος δεν είχε την απαιτούμενη συνεισφορά στην παραγωγή του σκορ από την περιφέρεια, γιατί ο Στρέλνιεκς ήταν σε άσχημη βραδιά και ο Σπανούλης χρησιμοποιήθηκε συντηρητικά, όντας απών από το τελευταίο δεκάλεπτο και την παράταση.

Ο Ολυμπιακός, που έδειξε και κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια, δεν είχε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού, υπέπεσε σε λάθη και η άμυνά του δεν «τρόμαζε» τους Βάσκους που αντιλήφθηκαν ότι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να υποχρεώσουν τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν «καθάρισαν» ποτέ το παιχνίδι, παρά το προβάδισμα 7 πόντων που είχαν στην αρχή της τέταρτης περιόδου.

Ο Γκος μείωσε στον πόντο (73-74) στο 37΄, το ΣΕΦ «ξύπνησε» ξανά, αλλά και πάλι ο Βιλντόζα ήταν εκεί για να σκοράρει σε δύσκολο τρίποντο για το 73-77 στα 13΄΄ πριν από τη λήξη. Η ισοφάριση του Παπανικολάου, με τον ίδιο τρόπο, έδωσε τη μέγιστη ψυχολογική ώθηση στον Ολυμπιακό για να νικήσει στην παράταση, να σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα και σήμερα να ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τον αυριανό αγώνα με τη Ρεάλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκος 17 (3), Τουπάν, Σπανούλης 4, Τίμα, Στρέλνιεκς 2, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 19, Παπανικολάου 22 (6), Μάντζαρης, Μπόγρης 4, Λεντέι 23.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Βιλντόζα 19 (2), Βόιτμαν 10 (1), Χουέρτας 17 (1), Τζάνινγκ 8 (1), Ντιοπ, Πουαριέ 17, Σιλντς 3, Χίλιαρντ 13 (2).

• Η Χίμκι υποχρέωσε τη Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη ήττα της (84-78), ενώ η Εφές έφυγε νικήτρια από το Κάουνας (79-58 τη Ζαλγκίρις).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή