Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Δεν τον σώζει ούτε ο Πιτίνο

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Δεν τον σώζει ούτε ο Πιτίνο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηττες που είχαν διαφορετικό βαθμολογικό αντίκτυπο γνώρισαν ο Ολυμπιακός στην έδρα της Φενέρμπαχτσε (90-75) και ο Παναθηναϊκός σε αυτή της Μακάμπι (84-75) για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στο «κυνήγι» της 4ης θέσης, ενώ οι «πράσινοι» απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την πρώτη οκτάδα, έφτασαν τις 12 ήττες και έχουν μειονέκτημα ισοβαθμίας από τη Μακάμπι.

Στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός και μαχητικός στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η Μακάμπι ήταν καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλε τον ρυθμό της, από τον συνδυασμό της αποτελεσματικής άμυνας και των άστοχων ελεύθερων σουτ των περιφερειακών παικτών του «τριφυλλιού».

Η προσδοκία επιθετικής παραγωγικότητας από τον Σον Κιλπάτρικ δεν δικαιώθηκε στο δεύτερο παιχνίδι του Αμερικανού παίκτη.

Επαιξε 15 λεπτά, είχε συγκομιδή μόλις τριών πόντων και ο Πιτίνο εμπιστεύθηκε περισσότερο τον Ντεσόν Τόμας, ο οποίος είχε καλό ποσοστό στα δίποντα, αλλά μηδενικό στα τρίποντα, καθώς και τον Λοτζέσκι που ήταν στην τριάδα των πρώτων σκόρερ, μαζί με τον Καλάθη (οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 4/22 τρίποντα και 26/49 δίποντα).

Στις θέσεις των ψηλών η συνεισφορά στο σκορ του ΠΑΟ ήταν μειοψηφική. Ο Πέιν ήταν ανέτοιμος, ο Γκιστ συνεχίζει την κάθετα πτωτική πορεία του και οι Μήτογλου, Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννης ήταν προσεκτικοί στα αμυντικά καθήκοντα τους, αλλά… αμελείς στα επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός που υπολειπόταν πέντε πόντων στο α΄ ημίχρονο (40-35), άρχισε την τέταρτη περίοδο σε απόσταση 8 πόντων (62-54), πλησίασε μέχρι τους 4 (74-70 στο 34΄), αλλά δέχθηκε τρίποντο- «μαχαιριά» από τον κορυφαίο του αγώνα, Αντζελο Καλοϊάρο (77-70).

ΜAKAMΠΙ: Ρέι 3, Γουίλμπεκιν 13 (3), Πάργκο 6, Ο’Μπράιαντ 7 (1), Καλοϊάρο 20 (2), Ρολ 9, Τάιους 8, Ντιμπαρτολομέο 3 (1), Κοέν 6 (2), Μπλακ 9, Ζούσμαν.

ΠΑΟ: Τόμας 12, Πέιν 4, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 2, Λεκαβίτσιους 6 (1), Κιλπάτρικ 3 (1), Λοτζέσκι 14 (1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 7.

Ανώδυνη ήττα

Το χρονικό μιας… προαναγγελθείσας νίκης στη θεωρία έγινε πράξη στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 90-75 του Ολυμπιακού, αλλά ελάχιστα «πονάει» βαθμολογικά τους «ερυθρόλευκους», αφού η Εφές ηττήθηκε από τη Ρεάλ.

H τουρκική ομάδα στόχευσε στον περιορισμό του φορμαρισμένου Νίκολα Μιλουντίνοφ και το αμυντικό σχέδιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εφαρμόστηκε κατά γράμμα από τους παίκτες του, καθώς ο Σέρβος σέντερ είχε «αποκοπεί» από τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού, δεν είχε την απαραίτητη τροφοδότηση και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν, μόλις, δύο πόντους από τον «Μιλού», μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου (40-28). Η Φενέρ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, προηγήθηκε με 21-15 στο πρώτο δεκάλεπτο και μπορεί ο Ολυμπιακός να ισοφάρισε σε 23-23 στο 14΄, αλλά ο βραχύσωμος Ντίξον έδωσε την κατάλληλη επιθετική ώθηση στους γηπεδούχους για να πάνε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά στο σκορ. Η Φενέρ ήταν προετοιμασμένη για πιθανή αντίδραση του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο και μπορεί οι Πειραιώτες να πέτυχαν σερί 12-4 στα τρία τελευταία λεπτά της περιόδου, αλλά η πρωτοπόρος της φετινής Ευρωλίγκας δεν ανησύχησε. Η άμυνα της τουρκικής ομάδας εξασφάλισε τη σταθερή απόσταση ασφαλείας για τη 18η νίκη της.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Γκριν 17 (4), Μέλι 6, Μαχμούτογλου, Κάλινιτς 16 (2), Σλούκας 12 (1), Γκούντουριτς 5 (1), Βέσελι 7, Αλι 13 (10 ασίστ), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4, Λοβέρν 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκος 3, Τουπάν 8 (2), Σπανούλης 10 (2), Τίμα 14 (4), Μιλουντίνοφ 11, Στρέλνιεκς 13 (2), Βεζένκοφ, Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης 2, Λεντέι 6.

Τα άλλα αποτελέσματα: Αρμάνι – Ζαγλκίρις 80-70, Ρεάλ – Εφές 92-84.

•Το σημερινό πρόγραμμα: Χίμκι – Μπάγερν, Νταρουσάφακα – Μπασκόνια, Μπούντουσνοστ – Γκραν Κανάρια, Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή