Μπάσκετ: Ενας τελικός με σασπένς που βάφτηκε «πράσινος»

Μπάσκετ: Ενας τελικός με σασπένς που βάφτηκε «πράσινος»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 19ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την Κυριακή το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 73-79 ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 19 πόντους (42-23) δεν το έβαλε ποτέ κάτω, καθώς πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα (61-59) χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Γκος και του Χάτσερ, και ο τελικός έγινε θρίλερ. Στα τελευταία πέντε λεπτά, όμως, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο με τους Καλάθη και Γκιστ «έτρεξε» ένα σερί 0-8 και ήλεγξε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε απάντηση στο φινάλε και έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2018-2019.

Παρά το γεγονός πως ο Νικ Καλάθης έπαιζε τραυματίας, ήταν για άλλη μία φορά ο ηγέτης της ομάδας του καθώς φλέρταρε με το νταμπλ νταμπλ (19 πόντους/9 ασίστ) και δίκαια αναδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης. Ο 30χρονος πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού βρήκε σημαντική βοήθεια από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους. Στη ρακέτα κυρίαρχος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 14 πόντους. Στον αντίποδα, ο Χάτσερ με 23 πόντους και ο Γκος με 15 ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ και τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην άμυνα ζώνης του αντιπάλου, που προβλημάτισε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο: «Θέλω να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ και τον κόουτς Ηλία. Εκαναν έναν εξαιρετικό αγώνα και η απόφαση να παίξουν ζώνη ήταν εξαιρετική από έναν πολύ καλό προπονητή. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει πολλές ομάδες που να παίζουν ζώνη για τόσο μεγάλη διάρκεια. Ηταν ένα σημαντικό μάθημα για εμάς. Είναι πολύ σπουδαία υπόθεση ότι ο Παναθηναϊκός κατακτά 24 σερί χρόνια έναν τίτλο».

Στην άμυνα ζώνης στάθηκε και ο MVP του τελικού, Νικ Καλάθης: «Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, δεν έχουμε αντιμετωπίσει πολλές ομάδες που παίζουν ζώνη απέναντί μας. Εβαλαν κάποια πολύ μεγάλα σουτ ο Χάτσερ και ο Γκος κι επειδή πάλεψαν πολύ, τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή