Ευρωλίγκα: «Τελικός» στην Πόλη για τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: «Τελικός» στην Πόλη για τον Ολυμπιακό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρος τελικός φαντάζει το αποψινό ματς του Ολυμπιακού (19.30) με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Η τουρκική ομάδα (14-8) βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και αν επικρατήσει των «ερυθρολεύκων» (6η θέση με 12-10), ουσιαστικά, θα βάλει πρόωρους τίτλους τέλους στα όνειρα των τελευταίων για την τετράδα. Η ελληνική ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη (τραυματίστηκε στο ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ).

«Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ καλή εβδομάδα προπονήσεων. Οι παίκτες ήταν πνευματικά συγκεντρωμένοι αλλά και σταθεροί και ανυπομονούμε για ένα καλό παιχνίδι με την Εφές. Πάντα η άμυνα είναι σημαντική. Μέχρι πριν από μερικά παιχνίδια ήμασταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα αμυντικά στην Ευρωλίγκα. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα», τόνισε ο Μπλατ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ: «Οταν υπάρχουν ζητήματα δικαιοσύνης, ηθικής και ειλικρίνειας, έχουμε στιγμές απελπισίας που απαιτούν ακραία μέτρα. Η ομάδα μας πήρε μία απόφαση, έκανε κάποια πράγματα και όπως είπα είμαι 100% μαζί της».

Ο Μπριάντε Ουέμπερ είπε: «Δεν ξέρω πολλά για τον αγώνα. Αυτά που έχω περάσει τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι σαν ένα αμάξι του λούνα παρκ. Η Ευρώπη έχει πιο πολύ physical παιχνίδι σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Πρέπει να βάλω σε πρόγραμμα ξανά τον εαυτό μου».

Τα άλλα ματς της ημέρας: ΤΣΣΚΑ – Γκραν Κανάρια, Αρμάνι – Μακάμπι και Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια.

• Μπορεί η Ελλάδα να έχει προκριθεί και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά οι δύο αναμετρήσεις με τη Γεωργία σήμερα (20.30) στο Ηράκλειο και με τη Γερμανία την Κυριακή εκτός έδρας απέκτησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την απόφαση της FIBA να δώσει θέση ισχυρού στην οικοδέσποινα Κίνα και αυτομάτως να ρίξει την Ελλάδα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Εθνική μας (η οποία θα αγωνιστεί για μία φορά ακόμη χωρίς τους παίκτες της Ευρωλίγκας) χρειάζεται δύο νίκες ώστε να επιστρέψει στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 16 Μαρτίου στη Σεν Ζεν, παρόντος του Κόμπι Μπράιαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή