Μπάσκετ – Εθνική: Ανοιξε τη «δεξαμενή» της

Μπάσκετ – Εθνική: Ανοιξε τη «δεξαμενή» της

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… προσγείωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Πεκίνο για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είχε την ιδανικότερη κατάληξη στην εντυπωσιακή «πτήση» των 11 νικών σε 12 προκριματικά παιχνίδια, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει ακόμα 48 ώρες για να μάθει αν θα συμπεριληφθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αναλόγως με την παγκόσμια κατάταξη (8η θέση).

Η εθνική ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις αντίξοες συνθήκες στην προκριματική φάση της Ευρώπης, λόγω της απουσίας των διεθνών παικτών που είναι μέλη ομάδων της Ευρωλίγκας και σε αντίθεση με άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που αποκλείστηκαν (Σλοβενία, Κροατία), πέτυχε την απόλυτη προσήλωση στον στόχο της πρόκρισης από 30 παίκτες που αγωνίστηκαν στα 12 παιχνίδια και ενώ η συντριπτική πλειονότητα εξ αυτών δεν θα συμμετάσχει στη 12άδα της τελικής φάσης. Τα επιτεύγματα της εθνικής ομάδας δεν περιορίζονται μόνο στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη εκπρόσωπος της Γηραιάς Ηπείρου που «πάτησε» στα στάδια του Μουντομπάσκετ, ούτε στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου της. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η αύξηση της «δεξαμενής» διεθνών παικτών που θα κληθούν και θα πρέπει να ανταποκριθούν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και έπειτα από το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που δικαίωσε την επιλογή της ΕΟΚ στο πρόσωπό του, όσο κι αν δεν «γέμιζε το μάτι» αρκετών… ειδημόνων του μπάσκετ, λειτούργησε άριστα στην ψυχολογική διαχείριση και των 30 παικτών που συνεργάστηκαν μαζί του. Εχει, πλέον, τη δικαιωματική επιλογή να συγκροτήσει την ελληνική 12άδα, με το 1/3 να προέρχεται από τους παίκτες των προκριματικών. Σε συνδυασμό με τη δεδομένη ενσωμάτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική θα πάει στην Κίνα με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές, εφάμμιλες με εκείνες που είχε στο Μουντομπάσκετ του 2006, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005, νικώντας τις ΗΠΑ και κατακτώντας τη δεύτερη κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ.

• Με κορυφαίο τον Ντίνο Μήτογλου ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Κολοσσό (78-88) στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή