Ο Μακ Φάντεν αντικαταστάτης του Στρέλνιεκς

Ο Μακ Φάντεν αντικαταστάτης του Στρέλνιεκς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Γιάνις Στρέλνιεκς (θλάση οπίσθιου μηριαίου στο ματς της Λετονίας με το Μαυροβούνιο) που θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για 4 έως και 6 εβδομάδες και ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη, σε συνδυασμό με την εκπνοή της χρονικής προθεσμίας αλλαγής ξένου παίκτη στην Ευρωλίγκα, μέχρι και σήμερα, ανάγκασε τον Ολυμπιακό να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του γνώριμου από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, Κύμη) και δεινού σκόρερ, Θαντ Μακ Φάντεν που έμεινε ελεύθερος από την Τενερίφη (μ.ό. 12,2 π.), πριν από δύο εβδομάδες. Ο 29χρονος Μακ Φάντεν έπαιξε με την εθνική Γεωργίας, ως νατουραλιζέ, στον πρόσφατο αγώνα με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

• H απόλυτη επιβράβευση της προκριματικής πορείας της εθνικής ομάδας μπάσκετ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, στην Κίνα (29/8-15/9), ήρθε με την ανακοίνωση της FIBA που συμπεριέλαβε την επίσημη αγαπημένη στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης που θα γίνει στην πόλη Σενζέν, στις 16 Μαρτίου. Η εθνική, με το ρεκόρ των 11 νικών σε 12 προκριματικά παιχνίδια, κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου της, παρέμεινε στην 8η θέση της κατάταξης του παγκοσμίου μπάσκετ και ανέβηκε κατά μία θέση, λόγω του αποκλεισμού της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2017, Σλοβενίας που ήταν στην έβδομη. Η εθνική Κίνας, ως διοργανώτρια χώρα του Μουντομπάσκετ, θα είναι επικεφαλής σε έναν όμιλο και εκτός της Ελλάδας, στους άλλους επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων επικεφαλής θα τεθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αργεντινή, καθώς και η Λιθουανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Σερβία από την Ευρώπη. Η διαφορά από την Αυστραλία, με δεδομένο ότι αφαιρέθηκε η χρονιά 2011 ήταν τελικά ελάχιστη, αλλά οι δύο νίκες που έγιναν με τη Γεωργία και τη Γερμανία επέτρεψαν στην Εθνική να κρατήσει την 8η θέση.

• Ο Τιγουέιν Μακί (33 χρ., 1.90) που έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ με θητεία στην Ούνικς Καζάν, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Λε Μαν, έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα στο Ισραήλ και κύπελλα στη Ρωσία και στη Γαλλία, θα είναι ο έκτος ξένος του Πανιωνίου, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Στη φετινή περίοδο αγωνιζόταν στη Σολέ και στη Βίλκι Μόρσκι (μ.ό. 11 π. και 4,5 ασ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή