Μπάσκετ: Μισή… πρόκριση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Μισή… πρόκριση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα… αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου της Πυλαίας, η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ (84-75) στον πρώτο προημιτελικό του ελληνικού «εμφυλίου» στο Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε το καθοριστικό βήμα πρόκρισης, έχοντας τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τρίτη (12/3, 19.30). Το… ονειρώδες πρώτο δεκάλεπτο της κατόχου του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, σε συνδυασμό με τον εκτός κάθε πρόβλεψης αιφνιδιασμό των γηπεδούχων στο ίδιο διάστημα, καθόρισε και την εξέλιξη του αγώνα στις τρεις επόμενες περιόδους. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-28 στο 8ο λεπτό και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 19 πόντων (11-30), έχοντας στη στατιστική της 7/13 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος. Η αντίδραση του «Δικέφαλου του Βορρά» ήταν αναμενόμενη, αλλά και υπολογισμένη από τους φιλοξενουμένους. Με επιμέρους σκορ 25-15, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 36-45 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έδειξε ότι είχε «σφυγμό» προκειμένου να συνέχιζε την αντεπίθεσή του στην 3η περίοδο. Μπορεί να μείωσε μέχρι τους 10 πόντους (44-54), αλλά η ΑΕΚ ήταν προετοιμασμένη και διέθετε την κατάλληλη εμπειρία στη διαχείριση του χρόνου που υπολειπόταν και των επιθέσεών της, ώστε να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά του σκορ στο 30΄ (46-65 με 0-7 στα τρία τελευταία λεπτά).

Η «κλεψύδρα» είχε αντίστροφη μέτρηση υπέρ της ΑΕΚ στα έξι τελευταία λεπτά, όταν και το προβάδισμα των 20 πόντων (56-76) μειώθηκε, όσο επέτρεψαν οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να κινδυνέψει η νίκη.

Η ΑΕΚ είχε εξαιρετική ευστοχία στα δίποντα (77%), αστοχώντας μόνο σε 14 σουτ (25/39), ενώ ο Αμερικανός σέντερ Βινς Χάντερ, επιβεβαίωσε σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ (15ος) ότι είναι ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε την ποιότητα για να φτάσει σε ανατροπή του σκορ.

ΠΑΟΚ: Τζέφερσον 12, Κόνιαρης 18 (4), Μαργαρίτης 7 (1), Τέπιτς 15 (3), Ζάρας 3 (1), Χρυσικόπουλος 4, Γκάρετ 6, Γκος 6 (1), Χάτσερ 4.

ΑΕΚ: Γκρίφιν 13 (1), Χάντερ 20, Λαρεντζάκης 4, Ματσιούλις 9 (3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Θίοντορ 8, Γιαννόπουλος, Τζέιμς, Μωραΐτης, Σάκοτα 16 (3), Σαντ-Ρος 14 (2).

Η Νίζνι επικράτησε 95-72 της Βενέτσια και έχει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η ώρα του Προμηθέα

Η νίκη, έστω και με τη μικρότερη διαφορά του ενός πόντου, είναι το πρώτο ζητούμενο του Προμηθέα στον σημερινό, πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την Τενερίφη, στην Πάτρα (19.30), και ενώ η ομάδα της Πάτρας, έχοντας ήδη πετύχει στην πρώτη ευρωπαϊκή εκπροσώπησή της με την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, βάζει ψηλότερα τον πήχυ των φιλοδοξιών της. Η ισπανική ομάδα, που είναι κάτοχος του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ, το 2017, είναι το φαβορί για την πρόκριση και θα έχει τη ρεβάνς στην έδρα της, την επόμενη Τετάρτη (13/3), αλλά ο Προμηθέας στοχεύει στην αγωνιστική υπέρβαση για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή