Φτηνή παράσταση «μπάσκετ»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους «πληβείους» του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ σε ρόλο… θεατών, οι εκπρόσωποι των «πατρικίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έδωσαν λεκτική «παράσταση» με αφορμή τη διαιτησία στη χθεσινή συνεδρίαση της λίγκας (ΕΣΑΚΕ), προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση στο προϊόν του αθλήματος. Με αφορμή την επανάληψη της θέσης του Ολυμπιακού ότι δεν πρόκειται να παίξει κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, στο επικείμενο ντέρμπι της 17ης Μαρτίου, στο ΣΕΦ για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, οι κ. Σταυρόπουλος και Παπαδόπουλος που εκπροσωπούν, αντίστοιχα, τις ιδιοκτήτριες οικογένειες της «ερυθρόλευκης» και της «πράσινης» ΚΑΕ, έδωσαν φραστικό «σόου», παρουσία των άλλων 12 μελών του ΕΣΑΚΕ που έμειναν απαθείς στην πλειονότητά τους.

Αναμασημένες προειδοποιήσεις και απειλές αποχώρησης από το πρωτάθλημα, έωλες και ανεδαφικές προτάσεις για υπαγωγή της διαιτησίας από την ΕΟΚ στη «λίγκα» (όπως δεν έχει συμβεί ποτέ παγκοσμίως), «εισαγωγή» Κινέζων διαιτητών και «γάτες που θα νιαουρίζουν από τη… λύπη τους», αν δεν προσέλθει στο επόμενο ντέρμπι ο ένας εκ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων…

Ιδιαίτερα, στο θέμα της διαιτησίας, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού γνωρίζουν πρώτοι και καλύτερα απ’ όλους ότι διαθέτουν τη «μερίδα του λέοντος» στην εύνοιά τους και όποτε τη χρειαστούν.

O εκπρόσωπος του Ολυμπιακού επανέλαβε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα προσέλθουν στην έδρα τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού απάντησε ότι οι «πράσινοι» θα δεχθούν να παίξουν μόνο με Κινέζους διαιτητές, διακωμωδώντας τον διάλογο και αρνούμενος να δεχθεί ξένους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός «τουίταρε» φωτογραφία με τους διαιτητές του αγώνα του ΟΑΚΑ με κινεζική περιβολή (!), ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Με ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε τη δήλωση του εκπροσώπου του περί άρνησης σε ορισμό ξένων διαιτητών. Το «κλου» της παράστασης ήταν και η υπενθύμιση του ΠΑΟ για τις πληρωμές παικτών του Ολυμπιακού… Ουσιαστικά, οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν ότι υπάρχει έλλειμμα καλών και αξιόπιστων διαιτητών, σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν πολλά παράπονα για διαιτητικές αποφάσεις, εκ των οποίων αρκετές είναι εξόφθαλμα λανθασμένες και στο όριο του εσκεμμένου, αλλά στην παρούσα χρονική φάση είναι ανέφικτο να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση και αλλαγή στη διαιτησία του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή