Μπάσκετ: Τελευταίο υψηλό εμπόδιο για την ΑΕΚ

Μπάσκετ: Τελευταίο υψηλό εμπόδιο για την ΑΕΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προτελευταίο βήμα για την επιστροφή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και την υπεράσπιση του περυσινού τίτλου θέλει να κάνει η ΑΕΚ, σήμερα (21.00), στην Μπάμπεργκ, όπου θα την υποδεχθεί η ομώνυμη ομάδα του πρώην αρχηγού της «Ενωσης» Νίκου Ζήση και παρουσία 5.000 Γερμανών φιλάθλων και 300 Ελλήνων. Στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ έχει την εμπειρία των διπλών αγώνων πρόκρισης στο φάιναλ φορ και χρειάζεται να δείξει αποφασιστικότητα για να φτάσει στη νίκη στη γερμανική έδρα, χωρίς να υπολογίζει ότι θα δώσει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Στη φάση των «16» η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ηττήθηκε στην έδρα της, χωρίς να αποκλεισθεί, λόγω της καλύτερης διαφοράς πόντων. ΑΕΚ και Μπάμπεργκ ήταν αντίπαλες και στη φάση των ομίλων, έχοντας νικήσει, αμφότερες, στις έδρες τους.

«Ηρθε η στιγμή, όμως, ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Η Μπάμπεργκ συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Θα γίνουν δύο πολύ ανταγωνιστικές αναμετρήσεις», υποστήριξε ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι που κάθησε στον πάγκο της Μπάμπεργκ για πέντε μήνες στην περυσινή περίοδο και απέναντί του, θα είναι ο συμπατριώτης του, Φεντερίκο Πιρίγκο.

«Τη δεδομένη στιγμή η Μπάμπεργκ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με νέο τεχνικό επιτελείο. Αποδίδει διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με τους αγώνες μας στους ομίλους, οι αριθμοί της έχουν βελτιωθεί και έχει ανεβασμένο ηθικό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας. Διαθέτει τρομερή ευχέρεια στο σκοράρισμα. Εχουμε προετοιμαστεί πολύ σοβαρά για την αναμέτρηση. Με αποφασιστικότητα θέλουμε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και να γυρίσουμε στην Αθήνα με το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός που θα έχει στη διάθεσή του τον Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος έχει απόλυτη ετοιμότητα, μετά τον τραυματισμό του. Η Μπάμπεργκ που έχει 82,5 πόντους μέσον όρο επίθεσης και πρώτο σκόρερ τον γνώριμο Αμερικανό Τάιρις Ράις (μ.ό. 16,5π.), απέκλεισε την Μπάνβιτ στη φάση των «16» με δύο νίκες.

Στους τρεις άλλους προημιτελικούς θα παίξουν Ναντέρ -Μπολόνια, Νίζνι – Αντβέρπ και Χάποελ Ιερουσαλήμ – Τενερίφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή