Εθνική: Στις ΗΠΑ για Αντετοκούνμπο

Εθνική: Στις ΗΠΑ για Αντετοκούνμπο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ πλησιάζει, και στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδέχτηκε, τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Θανάση Σκουρτόπουλο και τον τιμ μάνατζερ Κώστα Κώτση, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες με τον Ελληνα σταρ σχετικά με την προετοιμασία για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, καθώς ο ίδιος ο Γιάννης έχει επαναλάβει τη θέλησή του να μην απουσιάσει σε άλλη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. Στον «Greek Freak» παρουσιάστηκε το πλάνο προετοιμασίας της Εθνικής, καθώς αυτή θα διαρκέσει 40 ημέρες (έναρξη 21/7) και περιλαμβάνει συμμετοχή σε τουρνουά της Κίνας, οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ, ώστε να υπάρξει προσαρμογή των παικτών.

Ο Σκουρτόπουλος συναντήθηκε με τον Κώστα Κουφό και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Παράλληλα, στη σύσκεψη των Εθνικών ομάδων αποφασίσθηκαν οι προπονητές που θα αναλάβουν τις «μικρές» Εθνικές και θα είναι: ο Γιώργος Λημνιάτης στην Εθνική U20 (Eυρωμπάσκετ), ο Γιάννης Καστρίτης στην U19 (Παγκόσμιο, Κρήτη), ο Γιώργος Βλασσόπουλος στην U18 (Ευρωμπάσκετ, Βόλος) και ο Κώστας Παπαδόπουλος στην U16 (Ευρωμπάσκετ). Στην Εθνική Γυναικών, τη θέση του Κώστα Κεραμιδά θα πάρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βασίλης Μασλαρινός.

• To γόητρο ενδιαφέρει την ΑΕΚ στο σημερινό ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (διαφορά 4 βαθμών) στο ΟΑΚΑ (19.30) για την 23η αγωνιστική, που είναι εμβόλιμη. Από την ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι Θίοντορ και Τσαλμπούρης, ενώ στον Παναθηναϊκό, εκτός 12άδας θα μείνει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Στην «ουρά» της βαθμολογίας, το αποτέλεσμα του αγώνα Ρεθύμνου – Κολοσσού θα οδηγήσει τον ηττημένο στον υποβιβασμό και τον νικητή να χρειάζεται να μείνει αήττητος και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να παραμείνει στην Basket League. Το πρόγραμμα: Κύμη – Ηφαιστος (15.00), Ρέθυμνο – Κολοσσός (15.30), ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (15.45), Χολαργός – Αρης (15.45), Προμηθέας – Λαύριο (15.45), Περιστέρι – Ολυμπιακός (18.00).

• Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αδριατικής Λίγκας, για να διαπραγματευτούν το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού, θα έχουν σήμερα δύο εκπρόσωποι της ΚΑΕ, που θα ζητήσουν χρονική δέσμευση συμβολαίου συμμετοχής μέχρι δύο έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή