Ευρωλίγκα: Μπορεί την υπέρβαση ο ΠΑΟ;

Ευρωλίγκα: Μπορεί την υπέρβαση ο ΠΑΟ;

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αφετηρία του δρόμου πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και των δύο πρώτων αγώνων στη Μαδρίτη (17-19/4), όπου η Ρεάλ στοχεύει, με ισάριθμες νίκες, στη διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας, ο Παναθηναϊκός αντιπαραθέτει τρία δεδομένα απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την αγωνιστική ανάτασή του στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, παίζοντας με κατακόρυφη αύξηση αυτοπεποίθησης, τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες, εκ των οποίων οι δύο ήταν στα γήπεδα της ΤΣΣΚΑ και της Aρμάνι, καθώς και την τεράστια «δίψα» επιστροφής στο φάιναλ φορ της Βιτόρια, ύστερα από έξι άγονα χρόνια.

Η Ρεάλ «καυχιέται» για το ποσοστό νίκης 75% στους αγώνες των ευρωπαϊκών πλέι οφ που έχει δώσει στη Μαδρίτη, τα 5 τελευταία χρόνια. Πέρυσι στις αναμετρήσεις της και πάλι με αντίπαλο την ελληνική ομάδα ανέτρεψε το μειονέκτημα έδρας (νίκησε στον δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ, παρά τη συντριβή της στο πρώτο παιχνίδι), αλλά το πλεονέκτημα έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί και ασφάλεια.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να… θυμηθεί και να ακολουθήσει τα χνάρια των πλέι οφ του 2011, όταν με μειονέκτημα έδρας απέκλεισε την οικοδέσποινα του φάιναλ φορ, Μπαρτσελόνα, κατακτώντας και τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του. Οι Μαδριλένοι αντιμετωπίζουν την πιθανή απουσία του Σέρχιο Γιουλ, αν και ο ηγέτης της «Βασίλισσας» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παίξει στα πλέι οφ και μόλις χθες ανήρτησε φωτογραφίες από την εντατική θεραπεία του για τον μυϊκό τραυματισμό του. Οι προσδοκίες πρόκρισης του Παναθηναϊκού έχουν αυξηθεί από το φορμάρισμα της ομάδας στην πιο κατάλληλη χρονική φάση της περιόδου και είναι έργο του Ρικ Πιτίνο που συγκρίνεται με την ανάλογη χρονική συγκυρία της δουλειάς που έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε παιχνίδια των πλέι οφ. Η άμυνα του «Τριφυλλιού» και τα περίφημα «deflections» του Αμερικανού τεχνικού έχουν δημιουργήσει αξιόλογη αμυντική αποτελεσματικότητα, ενώ κάτω από τα καλάθια έχουν καλυφθεί σε σημαντικό ποσοστό οι αδυναμίες που υπήρχαν, με τη σταδιακή αξιοποίηση του Παπαγιάννη και την εμφανή βελτίωση του Γκιστ στα ριμπάουντ και στην αποφυγή λαθών. Ο ηγεμονικός ρόλος του Νικ Καλάθη, σε επίθεση και άμυνα, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο του ΠΑΟ στα παιχνίδια με τη Ρεάλ, ενώ θα χρειαστεί σταθερή παραγωγικότητα του σκορ από τους Ντεσόν Τόμας, Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ. Η πίστη των φιλάθλων για τη δυναμική επιστροφή της ομάδας στον στόχο της πρόκρισης, επιβεβαιώθηκε, χθες, από την εξάντληση των 18.000 εισιτηρίων του τρίτου αγώνα (23/4), σε διάστημα δύο ωρών…

O Oλυμπιακός που θα είναι «θεατής» των πλέι οφ της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν σχέδια επί… χάρτου για την επόμενη περίοδο και χωρίς να έχουν καταλήξει αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην Αδριατική Λίγκα, αντί του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε νέες αποχωρήσεις από τους αγώνες για να μην υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι που δεν έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν, αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους, ενώ προσφάτως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε και αυτός στο παιχνίδι της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ. Αντίθετα, ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε χθες ότι «δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση». Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάντως, όποια κι αν είναι η διοικητική εξέλιξη, θα υπάρξει επανεκκίνηση της ομάδας μπάσκετ με σαρωτικές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή