Πιτίνο: «Ευλογία η ήττα στο ΟΑΚΑ»

Πιτίνο: «Ευλογία η ήττα στο ΟΑΚΑ»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα που γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ, στο ΟΑΚΑ, πριν από δύο εβδομάδες, χαρακτηρίστηκε «ευλογημένη» από τον Αμερικανό τεχνικό Ρικ Πιτίνο, ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι οφ που θα δώσουν οι «πράσινοι» στη Μαδρίτη, αύριο.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» βρίσκεται από χθες στην ισπανική πρωτεύουσα και ο Πιτίνο μίλησε με καλή διάθεση για την έκβαση των δύο πρώτων αγώνων, παρά την πιθανή απουσία του Τζέιμς Γκιστ: «Εχω ζήσει επτά φάιναλ φορ του NCAA, με 50.000 κόσμου να παρακολουθεί! Οπότε νομίζω πως μπορώ να το διαχειριστώ! Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ρεάλ νικήσαμε τους… εαυτούς μας. Είναι ευλογία που χάσαμε αυτό το παιχνίδι, γιατί πλέον σκεφτόμαστε πως το να παίζουμε στην έδρα μας δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα νικήσουμε κιόλας. Πρέπει να κάνουμε έστω μία νίκη στη Μαδρίτη. Αν δεν παίξει ο Γκιστ, θα είναι μεγάλη απώλεια για εμάς και οι συμπαίκτες του στις ίδιες θέσεις θα πρέπει να βγουν μπροστά». Τα πλέι οφ αρχίζουν σήμερα με τις πρώτες αναμετρήσεις ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια και Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις.

Τσέρι αντί Ουέμπερ

Η κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Μπριάντε Ουέμπερ και η φυγή του Αξέλ Τουπάν που αρνήθηκε να πληρωθεί μέσω ελληνικής τράπεζας, ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ (28 χρ., 1,85) Γουίλ Τσέρι, τον οποίο γνώριζε ο Ντέιβιντ Μπλατ από τη συνεργασία τους στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Σε αντικατάσταση του Μάλκομ Γκρίφιν προχώρησε η ΑΕΚ με τη μεταγραφή του Γκέιμ Γιορκ (25 χρ., 1,90) που έπαιξε πέρυσι στη γερμανική Μπαϊρόιτ.

Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο Αμερικανός παίκτης του Πανιωνίου, Τιγουέιν Μακ Κι που συνελήφθη, ύστερα από πρόκληση υλικών ζημιών σε αυτοκίνητα και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Στον ΠΑΟΚ, οι Αμερικανοί Χάτσερ και Γκάρετ απείχαν από την προπόνηση λόγω μεγάλων οικονομικών καθυστερήσεων.

• Το Ρέθυμνο έφυγε και από τη Λήμνο με τη νίκη (3η συνεχόμενη) κόντρα στον Ηφαιστο (77-80) και διατηρεί ακμαίες τις πιθανότητες παραμονής του στην Basket League, σε αντίθεση με την Κύμη που γνώρισε συντριβή από τον Αρη (95-60) στη Θεσσαλονίκη και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, μαζί με τον Κολοσσό (ηττήθηκε 77-84 από το Περιστέρι). Στη βαθμολογική ισοβαθμία Ρεθύμνου και Κύμης, το πλεονέκτημα ανήκει στους Κρητικούς που έχουν νικήσει δύο φορές την ομάδα της Εύβοιας. Στην προτελευταία αγωνιστική (20/4) θα παίξουν Ρέθυμνο – Περιστέρι και Κύμη – Λαύριο και στην τελευταία (12/5), Αρης – Ρέθυμνο και ΠΑΟ – Κύμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή