Ευρωλίγκα: Πρώτος τελικός για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Πρώτος τελικός για ΠΑΟ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θεώρηση του Ρικ Πιτίνο ότι η σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με αντίπαλο τη Ρεάλ, θα έπρεπε να ήταν ισόπαλη (1-1 νίκες), λόγω της εμφάνισης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον πρώτο αγώνα της Μαδρίτης, δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» για τον σημερινό τρίτο αγώνα τους με την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΟΑΚΑ (21.00) και πρέπει να τη νικήσουν για να διατηρήσουν πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ. Η Ρεάλ προηγείται με 2-0 νίκες στο μοναδικό ζευγάρι από τα τέσσερα που δεν ανατράπηκε το πλεονέκτημα έδρας των γηπεδούχων στους δύο πρώτους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβάλλεται να έχει αντίδραση… επιβίωσης και να οδηγήσει τη σειρά των πλέι οφ σε τέταρτο αγώνα, μεθαύριο και πάλι στο ΟΑΚΑ, ώστε να στοχεύσει και σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει το τελευταίο χαρτί του, στον πέμπτο αγώνα, ξανά στη Μαδρίτη, την ερχόμενη Δευτέρα. Για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ της Βιτόρια (12ο στην ιστορία του) και να σταματήσει την αρνητική παράδοση των 7 τελευταίων χρόνων απουσίας του, θα πρέπει να ανατρέψει το 2-0 σε 2-3. Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο, παρά τις τρεις ευκαιρίες που έχει η Ρεάλ για να φτάσει στην τρίτη νίκη της, έναντι του απόλυτου που πρέπει να πετύχει η ομάδα του «τριφυλλιού» στους τρεις επόμενους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός καλείται να ανέβει τον «δικό» του Γολγοθά, στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Αμερικανός τεχνικός που… πρόλαβε να γιορτάσει το Πάσχα των Καθολικών μαζί με την κόρη του στη Σαντορίνη και θα έχει στη διάθεσή του τον Νικ Καλάθη, που ξεπέρασε τραυματισμό της κνήμης του, μίλησε για τον υψηλό δείκτη μπασκετικής νοημοσύνης που πρέπει να έχουν οι παίκτες του για να υπερκεράσουν την ποιότητα της Ρεάλ. «Η σειρά έπρεπε να είναι 1-1 νίκες και όχι στο 2-0. Αν δεν εκτελείς, δεν είσαι καλή ομάδα. Είχαμε ένα καλό σερί και κάναμε λίγα λάθη, 10-11 ανά παιχνίδι. Οταν έχεις 17 λάθη σε αγώνα των πλέι οφ που η νίκη κρίνεται σε λεπτομέρειες, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας», είπε ο Πιτίνο και συνέχισε:

«Ξέρουμε πως έχουμε λιγότερο ταλέντο από τη Ρεάλ. Δεν έχει να κάνει με το μπάτζετ και ποιος βάζει πιο πολλά λεφτά, όπως λέει ο κόσμος, αλλά με το πόσο καλά εκτελείς και δουλεύεις. Η Ρεάλ είναι πιο ταλαντούχα σε κάποια κομμάτια, είναι πιο “ψηλή”, σουτάρει καλύτερα. Πρέπει να εκτελούμε πιο σωστά και έχοντας υψηλό IQ».

Για τον τεχνικό της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, η έδρα του Παναθηναϊκού δημιουργεί, διαχρονικά, θετικές προδιαγραφές στη διεκδίκηση της νίκης: «Για να κερδίσουμε στην Αθήνα, θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα απ’ όσο παίξαμε στην έδρα μας. Οποιος γνωρίζει τον Παναθηναϊκό, γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα.

Πρόκειται για θερμή έδρα, πολύ θερμή και ομάδα αθλητική, δυνατή και επιθετική. Η ατμόσφαιρα παίζει πάντα ρόλο, αυτή η ενέργεια που δίνει ο κόσμος στους αθλητές τους. Ο Γιουλ δεν θα παίξει, παρά την πρόοδο της αποθεραπείας του». Στο Κάουνας, η Zαλγκίρις θα υποδεχθεί τη Φενέρ (20.00), με το σκορ νικών να είναι ισόπαλο (1-1) από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη. Αν η Ζαλγκίρις νικήσει σήμερα και μεθαύριο, θα αποκλείσει την πρωταθλήτρια του 2017, Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή