Δύσκολα αλλά νικηφόρα οι Μπακς τους Ράπτορς

Δύσκολα αλλά νικηφόρα οι Μπακς τους Ράπτορς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… πάθημα της ήττας που είχαν γνωρίσει οι Μπακς από τους Σέλτικς στον πρώτο ημιτελικό του Μιλγουόκι έγινε «μάθημα» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στους συμπαίκτες του, που είχαν νικηφόρα έναρξη στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, με αντίπαλο τους Τορόντο Ράπτορς (108-100). Τα «ελάφια» άρχισαν με… καλπασμό την πορεία πρόκρισης στους τελικούς του ΝΒΑ και πέτυχαν το 1-0, αποδίδοντας μπάσκετ που ήταν κατώτερο των δυνατοτήτων τους, αλλά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στο σκληρό αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του Τορόντο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 κοψίματα, όμως πρωταγωνιστής των Μπακς ήταν ο σέντερ Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος είχε, όπως και ο Ελληνας σταρ, διψήφιο αριθμό στους πόντους (29) και στα ριμπάουντ (11).

Ο Λόπεζ ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο, καθώς σκόραρε τους 13 από τους 29 πόντους του και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη των Μπακς, με ένα σημαντικό τρίποντο στα δύο λεπτά, που έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων (104-100). Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν 31 πόντους από τον ηγέτη των Ράπτορς, Καγουάι Λέοναρντ, αλλά κατάφεραν να περιορίσουν τα ποσοστά ευστοχίας του (10/26 σουτ), ενώ δεν πέτυχαν το ίδιο και με τον Κάιλ Λόουρι, που είχε 30 πόντους.

Η χρησιμοποίηση τεσσάρων εκ των πέντε βασικών παικτών των Ράπτορς άνω των 40 λεπτών προκάλεσε κόπωση, που φάνηκε στις επιθετικές αποφάσεις των φιλοξενουμένων στα 3 τελευταία λεπτά. Ο Αντετοκούνμπο κέρδισε ένα ακόμη εγκώμιο στη διεκδίκηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, από τον Ισπανό σταρ Πάου Γκασόλ. Γράφοντας σε αμερικανική ιστοσελίδα, ο Γκασόλ ανέφερε ότι ο «Greek Freak» θα γίνει ο πρώτος παίκτης με θέση στην πρώτη πεντάδα της καλύτερης ομάδας της Λίγκας και στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων αμυντικών. «Για να το θέσω απλά, ο Γιάννης είναι ο MVP της φετινής σεζόν», κατέληξε. Ο δεύτερος τελικός Μπακς – Ράπτορς θα διεξαχθεί, ξανά, στο Μιλγουόκι, αύριο τα ξημερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή