Αρχίζουν από αύριο τα πλέι οφ του μπάσκετ

Αρχίζουν από αύριο τα πλέι οφ του μπάσκετ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τζάμπολ έναρξης των πλέι οφ και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, που είναι και το ζητούμενο για την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, θα γίνουν αύριο στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες της πρώτης φάσης, καθώς το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ εντείνουν την προετοιμασία τους, ύστερα από την οριστικοποίηση του προγράμματος των τριών αγώνων, ενώ ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον… μοναχικό δρόμο προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΣΑΚΕ και, παράλληλα, η διοίκησή του δεν εκδηλώνει τις προθέσεις της για την προσέλευση ή όχι των «ερυθρολεύκων» στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του άμεσου υποβιβασμού, αν δεν το πράξει.

Ο πρόεδρος της «λίγκας» Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν σαφής σε δηλώσεις που έκανε στο δημόσιο ραδιόφωνο και ζήτησε τη σύνεση των αδελφών Αγγελόπουλων.

«Η επιθυμία όλων είναι το πρωτάθλημα να τελειώσει όπως ξεκίνησε και να συνεχιστεί τη νέα περίοδο με τομές και αλλαγές. Ο ΕΣΑΚΕ θα αλλάξει τον κανονισμό του από τη νέα σεζόν, θα αυστηροποιηθούν οι κανόνες για να μην έχει κάποιος το δικαίωμα να πει ότι δεν κατεβαίνω σε ένα παιχνίδι και να αφαιρεθούν απλώς βαθμοί. Αυτό αποφασίστηκε χθες και όποιος πάρει απόφαση να μην κατεβεί θα υποβιβάζεται κατευθείαν», είπε ο κ. Γαλατσόπουλος, που θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο για να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας και των προτάσεων που θα κάνει ο ΕΣΑΚΕ για αλλαγές στην ΚΕΔ, πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ σχετικά με τη διαδικασία της ΚΕΔ στην κλήρωση των διαιτητών κατά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έλαβε νέα παράταση για την ερχόμενη Δευτέρα για την υποβολή των υπομνημάτων. Ο δικαστής του ΑΣΕΑΔ βρήκε δύο διαφορετικούς κανονισμούς για τη σύσταση της ΚΕΔ, με τον έναν να αναφέρει μονομελή ή τριμελή επιτροπή και τον άλλο τριετή ή πενταμελή. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΟΚ διευκρίνισε ότι ισχύει το δεύτερο (3μελής ή 5μελής), ενώ θα καταθέσει και τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης που πιστοποιείται η φυσική παρουσία του επικεφαλής Στέλιου Συμεωνίδη στα γραφεία της ΕΟΚ, μετά την ψηφοφορία που έγινε για την επανατοποθέτηση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου στην κλήρωση.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε με ακόμη ένα βήμα τη δικαστική οδό που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, προσφεύγοντας εκ νέου στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρόσφατης απόφασης των 13 μελών του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσουν τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

«Η απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας ήταν ομόφωνη των 13 ομάδων που ήταν παρούσες. Υπάρχουν οι κανονισμοί και οι νόμοι. Το μπάσκετ παίζεται στο παρκέ και όχι στα γραφεία», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ στη νέα νομική κίνηση του Ολυμπιακού. Η έναρξη των πλέι οφ θα γίνει αύριο με τα παιχνίδια Περιστερίου – Ηφαίστου (19.30), ΑΕΚ – Χολαργού (19.30) και Προμηθέα – ΠΑΟΚ (17.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή