Τζάμπολ την Τετάρτη σε Περιστέρι, ΟΑΚΑ

Τζάμπολ την Τετάρτη σε Περιστέρι, ΟΑΚΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δύναμη της έδρας και του πλεονεκτήματος που είχαν oι γηπεδούχοι στους τρίτους αγώνες, έκριναν την πρόκριση της ΑΕΚ και του Περιστερίου στους ημιτελικούς των πλέι οφ, με τον Χολαργό και τον Ηφαιστο να κερδίζουν τα εύσημα για την αξιοθαύμαστη πορεία που είχαν στην πρώτη παρουσία τους στην Α1 κατηγορία. Η ΑΕΚ νίκησε τον Χολαργό (88-75) και, έχοντας ξανά πλεονέκτημα έδρας, ετοιμάζεται την Τετάρτη (19.30) να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα, ο οποίος έχει υψηλές φιλοδοξίες, όπως έδειξε και στην πορεία που είχε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον έτερο ημιτελικό (Τετάρτη 19.00), το Περιστέρι που απέκλεισε τον Ηφαιστο σε παιχνίδι «θρίλερ» (74-64) και επέστρεψε στην ίδια θέση που είχε στα πλέι οφ της περιόδου 2003-2004, θα παίξει με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων ΠΑΟ – Περιστερίου στα πλέι οφ που οι «πράσινοι» θα έχουν μειονέκτημα έδρας και για να προκριθούν στους τελικούς, θα πρέπει να νικήσουν, τουλάχιστον, έναν αγώνα στην έδρα του Περιστερίου.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις τρεις νίκες και σε πέντε αγώνες αν χρειασθεί να διεξαχθούν. Στο δικαστικό «μέτωπο» που έχει ανοίξει ο Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ και ενώ έχει, ήδη, επικυρωθεί ο υποβιβασμός του στην Α2 κατηγορία, στην τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται, τουλάχιστον, η απόφαση για την πρώτη προσφυγή. Στη δεύτερη προσφυγή έχει ζητηθεί η μη επικύρωση της βαθμολογίας του ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, η διοίκηση της Αδριατικής λίγκας ζήτησε από τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό που έχει καταθέσει αίτημα ένταξης στη διοργάνωση, να καταθέσουν πλήρη φάκελο στοιχείων στα οποία θα περιλαμβάνεται και η έγκριση της ελληνικής ομοσπονδίας.

• Oι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έφτασαν μέχρι το τέλος της εντυπωσιακής φετινής πορείας τους στο ΝΒΑ. Τα «ελάφια», που προηγήθηκαν με 2-0 νίκες στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, γνώρισαν τέταρτη συνεχόμενη ήττα από τους Ράπτορς (100-94) στο Τορόντο και αποκλείστηκαν από τους τελικούς του ΝΒΑ. Αντίπαλος των Ράπτορς που θα διεκδικήσουν το δαχτυλίδι των πρωταθλητών του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο τα δύο τελευταία χρόνια. Οι Ράπτορς ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ ο σταρ της ομάδας, Κοουάι Λέοναρντ, σκόραρε 27 πόντους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 21. Ο «Greek Freak», που διεκδικεί τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, αποθεώθηκε στο Μιλγουόκι από αρκετούς φίλους των Μπακς που του φώναξαν ότι τον αγαπούν, παρά τον αποκλεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή