Και τώρα η μεγάλη πρεμιέρα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας δεν αποτελούν αυτοσκοπό, η Εθνική μπάσκετ συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου επικρατώντας της Βενεζουέλας (74-51) στον τελικό του τουρνουά «Αtlas» με χαρακτηριστική άνεση και παίζοντας για πρώτη φορά χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν αγωνίσθηκε προληπτικά λόγω του γνώριμου ερεθισμού στο γόνατό του.

Τέσσερις ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κόντρα στο Μαυροβούνιο, την ερχόμενη Κυριακή, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τα εννέα φιλικά προετοιμασίας, με απολογισμό οκτώ νίκες και μία ήττα από τη Σερβία, στο πιο δυνατό τεστ που έδωσε.

Η Εθνική, που κέρδισε και 6.000 ευρώ για την πρώτη θέση του τουρνουά που διοργανώθηκε στην πόλη Σουτσόου, έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων και έδωσε το ευκολότερο παιχνίδι της προετοιμασίας της, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τη Βενεζουέλα, που δεν αμύνθηκε με τον ίδιο… ζήλο των Δομινικανών. Αντίθετα, οι Ελληνες παίκτες εκτέλεσαν τα αμυντικά καθήκοντά τους με αυτοσυγκέντρωση ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (19-20), με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις έξι πόντους στη δεύτερη περίοδο (25-36), δεκατέσσερις στην τρίτη (39-57) και έντεκα στην τέταρτη. Η Βενεζουέλα μετά βίας ξεπέρασε τους 50 πόντους στην επίθεσή της. Η απουσία του Greek Freak δεν επηρέασε την απόδοση της Εθνικής, όμως η ομάδα εμφάνισε δυσλειτουργία στο «zone press» και στις παγίδες των αντιπάλων.

«Ηταν ένα καλό τεστ για την ομάδα μας. Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με διαφορετικά στοιχεία από εμάς, πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω τα φιλικά που δώσαμε στην Αθήνα και στην Κίνα να είναι αρκετά για εμάς, ώστε πλέον να κάνουμε αυτό που πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και συνέχισε: «Οι άλλοι παίκτες της Εθνικής παίζουν μαζί εδώ και αρκετό καιρό, εγώ είχα να βρεθώ στην Εθνική δύο χρόνια και έπρεπε να βρούμε τη χημεία μας. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που παίζουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ, που ήταν πολύ επιθετικές και σούταραν πολλά μακρινά σουτ».

Με την ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα (αναμένεται σήμερα στην Κίνα), ο οποίος ευχαρίστησε όλη την ομάδα φυσικοθεραπείας που τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα στο αριστερό πόδι του, η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι μεθαύριο, χωρίς απόντες, στη Νανζίνγκ. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα επιλέξει την τελική δωδεκάδα αποφασίζοντας για τον παίκτη (Μάντζαρης ή Κόνιαρης) που θα αποκλείσει και αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Σλούκα, που θα προπονηθεί εντατικά μαζί με τους διεθνείς συμπαίκτες του.

Οι πόντοι της Εθνικής: Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10.

• Στην πρώτη δεκάδα των περισσότερων συμμετοχών στην Εθνική ομάδα βρίσκεται ο αρχηγός της, Γιάννης Μπουρούσης, που συμπλήρωσε 169, είναι στην 9η θέση και «προσπέρασε» τον Νίκο Γκάλη.

• Ο Γιώργος Πουρσανίδης θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και επιλέχθηκε μαζί με άλλους 54 συναδέλφους του, ενώ απουσιάζουν οι ρέφερι της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή