Μπάσκετ: Πρεμιέρα με… παρατράγουδα

Μπάσκετ: Πρεμιέρα με… παρατράγουδα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντέρμπι… ολκής, που χαρακτηρίστηκε από ποιότητα, σασπένς και προκάλεσε την αναζωπύρωση της διαχρονικής κόντρας των δύο συμπολιτών, επεφύλαξαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να νικούν στην παράταση (85-82) και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία και τη γραμματεία του αγώνα. Σε πλήρη αντίθεση με την επιβεβαίωση της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας Παναθηναϊκού – ΑΕΚ (89-68), στο παραδοσιακό ντέρμπι… ονομάτων στο ΟΑΚΑ, οι ομάδες του Αρη και του ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικές και παθιασμένες για τη νίκη. Με τρίποντο του Ανταμ Σμιθ (70-70) στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο ΠΑΟΚ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και στην οποία με δύο εύστοχες βολές του κορυφαίου Λευτέρη Μποχωρίδη (24 π.), ύστερα από φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής Ψαριανός στον Τσόχλα, έφτασε στη νίκη. 

«Εγιναν πολλά πράγματα που δεν τιμούν το ελληνικό μπάσκετ και πιο πολύ μιλάω για όσα έγιναν στη γραμματεία», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Κώστας Φλεβαράκης, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «ξεκάθαρη κλοπή από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία ούτε τον ιδρώτα και την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών των δύο ομάδων και θέλησαν να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Εκριναν το αποτέλεσμα με την ανακάλυψη ενός ανύπαρκτου φάουλ. Ο διαιτητής Ψαριανός αντιλαμβάνεται ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος στους αγώνες του ΠΑΟΚ». Στα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, ξεχώρισε η νίκη του Λαυρίου επί του Ιωνικού (90-94) στο κλειστό του Π. Φαλήρου, ενώ οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα στις αναμετρήσεις Κολοσσού – Πανιωνίου (89-61), Ηφαίστου – Ρεθύμνου (66-50) και Περιστερίου – Ηρακλή (75-59). Μεγάλη διαφορά επιπέδου στο παιχνίδι Λάρισας – Προμηθέα (69-96).

• Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ θα έχει αντιπάλους τη Βόννη και τη Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία) που προκρίθηκαν, και το Περιστέρι θα παίξει με τη Μόρναρ Μπαρ (Μαυροβούνιο) και τη Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία). Στον όμιλο που συμμετέχει η ΑΕΚ, προστέθηκε η Μπούργος (Ισπανία) και αναμένεται η νικήτρια του ζευγαριού Αντβερπ – Σοντερτάλιε.

Παράλληλα, στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξεχώρισε η νίκη της Ενισέι επί της ΤΣΣΚΑ (80-71), με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου και πρώτο σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος Ντέβιον Μπέρι να σκοράρει 23 πόντους (4 ασίστ), ενώ στην Ισπανία, η Γκραν Κανάρια του τεχνικού Φώτη Κατσικάρη και του Γιάννη Μπουρούση γνώρισε νέα ήττα στη δεύτερη αγωνιστική από την Εστουντιάντες (82-78). Η Μούρθια των Λαρεντζάκη και Σάκοτα συνετρίβη από τη Ρεάλ (97-69).

• Ο Ολυμπιακός Β΄ απέκτησε τον 39χρονο Θωμά Νίκου από το Παγκράτι και τον 29χρονο σέντερ Πέτρο Μελισσαράτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή