O Λέοναρντ οδήγησε τους Κλίπερς στη νίκη επί των Λέικερς

O Λέοναρντ οδήγησε τους Κλίπερς στη νίκη επί των Λέικερς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΒΑ επέστρεψε χθες τα μεσάνυχτα και ο MVP των περυσινών τελικών, Καουάι Λέοναρντ, δήλωσε «παρών» στο «Staples Center» του Λος Αντζελες με μία μεγαλοπρεπή εμφάνιση, οδηγώντας τους Κλίπερς στη νίκη επί των Λέικερς με 112-102. Σε μόλις 31 λεπτά, ο νέος ηγέτης των Κλίπερς σκόραρε 30 πόντους με 10/19 σουτ, ενώ πρόσθεσε επίσης έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς που ήρθαν από τον πάγκο σκόραραν 60 πόντους, κερδίζοντας κατά κράτος τον πάγκο των Λέικερς με 60-19. Στον αντίποδα, θετικός ήταν ο Αντονι Ντέιβις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Λέικερς, πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έπαιξε στη θέση του πλέι μέικερ (απουσίαζε ο Ραζόν Ρόντο) φλέρταρε με το τριπλ νταμπλ (18 πόντοι, εννέα ριμπάουντ, οχτώ ασίστ), όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχος σε κρίσιμες επιθέσεις (7/19 σουτ).

Νωρίτερα στο Τορόντο, οι πρωταθλητές Ράπτορς υποδέχθηκαν τους Νιου Ορλεανς Πέλικανς, κερδίζοντάς τους στην παράταση με 130-122. Ρεκόρ καριέρας σημείωσαν οι Πασκάλ Σιάκαμ και Φρεντ Φαν Φλιτ μόλις στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Ο Σιάκαμ πέτυχε 34 πόντους, 18 ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ ο Φαν Φλιτ εντυπωσίασε με 34 πόντους, επτά ασίστ, πέντε ριμπάουντ και δύο κλεψίματα.

Κι ενώ ο πρώην σουπερστάρ της ομάδας Καουάι Λέοναρντ πρωταγωνιστεί ήδη στο Λος Αντζελες με τη φανέλα των Κλίπερς, η ομάδα του Τορόντο κρατάει υψηλούς στόχους και για τη φετινή σεζόν.

• Τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.00), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι για τη νέα σεζόν στο Χιούστον απέναντι στους Ρόκετς του Τζέιμς Χάρντεν και του Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Ο «GreekFreak» είναι έτοιμος για την έβδομη χρονιά του στο ΝΒΑ και την πιο κρίσιμη έως τώρα στην καριέρα του. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος αρκετές φορές το περασμένο καλοκαίρι, ο στόχος του είναι να κερδίσει το πρωτάθλημα με τη φανέλα των Μπακς. Με τον Κέβιν Ντουράντ τραυματία και τους Τζέιμς και Λέοναρντ στη Δύση, ο Γιάννης έχει την ευκαιρία να φτάσει μέχρι και τους τελικούς του ΝΒΑ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φετινό του εμπόδιο θα είναι οι Σίξερς, όμως όπως δηλώνει και ο ίδιος «πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, ένα παιχνίδι τη φορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή