Μπάσκετ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Μπάσκετ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις τέσσερις ημέρες απομένουν για το ελληνικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, και το κλίμα έχει ήδη δυναμιτισθεί. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (6/12, 21.30) στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και το εξωαγωνιστικό σκέλος του αγώνα κυριαρχεί για ακόμα μία φορά.

Λίγες ώρες όμως μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στη Ρόδο για την 9η αγωνιστική της Basket League και τη «σκόνη» από την υπόθεση της εθνικής ομάδας να μην έχει κατακαθίσει ακόμη, μία φωτογραφία όπου απεικονίζονται οι Νικ Καλάθης και Ιαν Βουγιούκας με έναν οπαδό του Παναθηναϊκού στο νησί, να κρατούν μια άσπρη μπλούζα, στην οποία αναγράφεται η φράση «αντίο, αντίο εκεί στην Α2» με ένα σκίτσο μιας κόκκινης κότας, ανέβασε πάλι το θερμόμετρο.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού πήρε θέση με τοποθέτησή του στο Twitter, εκφράζοντας σεβασμό για κάθε αντίπαλό του: «Φώτοσοπ ή όχι, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια τις τελευταίες ώρες δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο σκέψης η στάση των Ιαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη (sic), όπως έχει τεκμηριωθεί πολλαπλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Σεβόμαστε ισάξια όλους τους αντιπάλους μας. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη προωθεί την βία και εχθρότητα στο άθλημα που αγαπάμε».

Χθες το μεσημέρι, με ανακοίνωσή της, η Θύρα 13 Ρόδου ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την επίμαχη φωτογραφία, τονίζοντας πως είναι πράγματι αυθεντική, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν αντιληφθεί τι γράφει. Η ανακοίνωση επίσης αναφέρει πως ο Καλάθης και ο Βουγιούκας σέβονται και με το παραπάνω τον Ολυμπιακό, σε… αντίθεση με τους οργανωμένους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Την ίδια ώρα, παραμένει στην επικαιρότητα το «βέτο» των τριών παικτών του Ολυμπιακού για τον προπονητή της Εθνικής και του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο. Την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε η επιστολή που συνυπέγραψαν οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και Αντώνης Κόνιαρης και έστειλαν στην ΕΟΚ, μέσω της οποίας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον τους στην εθνική ομάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παικτών του Ολυμπιακού, ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης είχαν συναντηθεί με τον κ. Πιτίνο, ο οποίος τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ξαναπροπονήσει τον Παναθηναϊκό.

Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Ρόδο, ο Αμερικανός προπονητής απάντησε για την επιστολή των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού: «Σέβομαι τους πάντες. Τους φιλάθλους, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες με τους οποίους συναντήθηκα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μη με σέβονται».

• Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής για την Basket League: Ηφαιστος – Ιωνικός Νικαίας 68-79, Ρέθυμνο – Αρης 70-63, Ηρακλής – Λαύριο 92-62, Περιστέρι – Λάρισα 101-63, ΑΕΚ – Προμηθέας 73-68, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 97-87, Κολοσσός – Παναθηναϊκός 69-103.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή