Στα άκρα ξανά ΠΑΟ – Ευρωλίγκα

Στα άκρα ξανά ΠΑΟ – Ευρωλίγκα

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας να τιμωρήσει την έδρα του Παναθηναϊκού με μία αγωνιστική κεκλεισμένων θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μόλις ένα 24ωρο πριν από τον σημερινό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (21.00), αιφνιδίασε τους «πράσινους», και άλλαξε πλήρως τις προδιαγραφές του αγώνα. Η ένατη νίκη, όμως, είναι επιβεβλημένη για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την παραπαίουσα ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (13η με 5-8) στη νέα «διαβολοβδομάδα».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δύο ημέρες μετά την πρώτη ήττα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάλι από το Περιστέρι, όπως και πέρυσι, καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα στις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η κύρια αιτία της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα ήταν τα περισσότερα από 70 καπνογόνα που άναψαν οι οργανωμένοι οπαδοί στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν υπότροποι για την ίδια παράβαση. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους είχαν προμηθευτεί εισιτήρια, ενώ ύστερα από την πρόσφατη απόφασή της να μη δίνει πακέτα εισιτηρίων στους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων, αναμένεται πλέον να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της απέναντί τους.

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο επόμενο περιστατικό θα άρουμε και την αναγνώρισή των οργανωμένων φιλάθλων στη ΓΓΑ, ενώ έχουμε ήδη επιφυλαχθεί για τα συνδεσμιακά διαρκείας που έχουν ήδη προμηθευτεί από την αρχή της χρονιάς. ΩΣ ΕΔΩ! Κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά που τους στερείτε την είσοδο από τον αυριανό αγώνα, από τη μοναδική όαση Παναθηναϊκής περηφάνιας και εξηγήστε τους εσείς γιατί… τιμωρήθηκαν!».

Ο Ρικ Πιτίνο στον πρώτο σχολιασμό του για την τιμωρία της έδρας, χαρακτήρισε «παρωδία» τη χρονική εφαρμογή της, μία ημέρα πριν από τον σημερινό αγώνα, ενώ και στις δηλώσεις του είπε χαρακτηριστικά: «Η Ευρωλίγκα έχει λάθος, γιατί μας τιμώρησε μία ημέρα πριν από το παιχνίδι. Αν θέλουν να μας τιμωρήσουν ενόψει Ρεάλ, το καταλαβαίνω».

Σε δεύτερο σχόλιό του στο Τwitter, όμως, δικαιολόγησε την απόφαση: «Αν και εύχομαι να είχαμε τον κόσμο μας απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν τη Φενέρμπαχτσε, τώρα καταλαβαίνω απολύτως γιατί έπρεπε να παρθεί μια τέτοια απόφαση. Οι οπαδοί πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς για τον έλεγχο και την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσo και των αθλητών».

Η ευχάριστη είδηση για τον Αμερικανό προπονητή, είναι η ενσωμάτωση των Καλάθη και Παπαπέτρου στην αποστολή, καθώς οι ενοχλήσεις τους δεν ήταν σοβαρές. 

Η αποστολή της Φενέρ ήρθε στην Αθήνα, χωρίς τον Γιαν Βέσελι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι οι τρεις γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ράις, Καλάθης και Φριντέτ κυριαρχούν στο παιχνίδι της πρώην ομάδας του.

Το σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής: Ζενίτ – Μακάμπι, Ζαλγκίρις – Αναντόλου Εφές, Ρεάλ – Αρμάνι, Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν, Βαλένθια – Μπασκόνια

• Επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2023 υπέγραψε στη Μακάμπι, ο προπονητής Γιάννης Σφαιρόπουλος.

• H πρώτη φάση των ομίλων του Γιούρο Καπ ολοκληρώνεται, με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει την Ανδόρα (19.30) στην Πάτρα και πέραν της αναμενόμενης νίκης τους, ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα του αγώνα Μονακό – Βίρτους Μπολόνια για να μάθει την τελική θέση που θα καταλάβει στην πρώτη τετράδα και θα κρίνει τον αντίπαλό του στη φάση των «16».

Την ουγγρική Φάλκο Σζομπαθέλι υποδέχεται σήμερα (19.00) ο ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο η νίκη των γηπεδούχων, θα διατηρήσει τις μειωμένες πιθανότητες πρόκρισής τους, καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου.

• Στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εκτός από την κατάρριψη του αήττητου του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι (82-78), μόνο ο Προμηθέας νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή (70-72). Τα άλλα αποτελέσματα: ΑΕΚ – Αρης 92-79, Πανιώνιος – Λάρισα 74-71, Ηφαιστος – Κολοσσός 72-64, Ρέθυμνο – Ιωνικός 90-76, Λαύριο – ΠΑΟΚ 92-88.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή