Ευρωλίγκα: «Πράσινη»… ΑΟΖ στα πλέι οφ

Ευρωλίγκα: «Πράσινη»… ΑΟΖ στα πλέι οφ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άδειες εξέδρες δεν… αποθέωσαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την ένατη νίκη τους στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (81-78), αλλά οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του κεκλεισμένων θυρών αγώνα, πήραν ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα και ανέβηκαν στην 5η θέση.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και την αποβολή του αρχηγού τους Νικ Καλάθη στα τρία τελευταία λεπτά, λόγω των πέντε φάουλ που συμπλήρωσε ο πέμπτος καλύτερος πασέρ της Ευρωλίγκας, ενώ δεν «πλήρωσε» τα 17 λάθη που υπέπεσε και τη χαμηλή παραγωγή πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Φενέρ από το 74-61, μείωσε σε 76-74 στο 1΄ 10΄΄ και σε 77-76 στα 13΄΄, αλλά ο Φριντέτ με 3/4 βολές απέτρεψε την παράταση και ενώ ο Ντε Κολό αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει αύριο στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι.

Η αμυντική ασυνεννοησία και τα λάθη αποτέλεσαν την «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού στο α΄ ημίχρονο (42-46), με αποτέλεσμα οι παίκτες του Πιτίνο να μην βρίσκουν καλό ρυθμό και να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι «πράσινοι» αντιλήφθηκαν ότι μόνο από την άμυνά τους θα «λύγιζαν» τη δυναμική της τουρκικής ομάδας και στο τρίτο δεκάλεπτο δέχθηκαν μόλις 11 πόντους, ενώ σκόραραν 23 από την επιθετική πολυφωνία τεσσάρων παικτών (Καλάθης, Φριντέτ, Τόμας, Παπαγιάννης) με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 13 (2), Ράις 6, Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 8 (1), Μπράουν 3 (1), Φριντέτ 22 (2), Καλάθης 15 (6 ρ., 8 ασ.), Ουάιλι 2, Μήτογλου 2.

ΦΕΝΕΡ: Βέστερμαν 7 (1), Μαχμούτογλου 7 (1), Κάλινιτς 6, Σλούκας 15 (1), Ντε Κολό 13 (1), Ουίλιαμς 8, Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 7 (1), Λοβέρν 11.

Το «πρέπει» της νίκης χαρακτηρίζει και τον Ολυμπιακό στον σημερινό αγώνα με τη Χίμκι στο ΣΕΦ (21.00), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» (5-8) προέρχονται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες και ενώ η ρωσική ομάδα προηγείται με δύο νίκες των Πειραιωτών. Ο Βασίλης Σπανούλης θα παίξει, μετά την απουσία στο παιχνίδι με τη Ρεάλ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του σέντερ Ουίλι Ρίντ.

Τα άλλα αποτελέσματα: Ζενίτ – Μακάμπι 71-82, Zαλγκίρις – Αναντόλου Εφές 68-74, Ρεάλ – Αρμάνι 76-67, Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν 80-67, Βαλένθια – Μπασκόνια 105-77. Η 14η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια ΤΣΣΚΑ – Ερυθρός Αστέρας και Αλμπα -Μπάγερν.

• Την τέταρτη θέση (έξι νίκες – τέσσερις ήττες) του Α΄ ομίλου και έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Γιούροκαπ κατέκτησε ο Προμηθέας που ηττήθηκε στην Πάτρα από την Ανδόρα (66-80). Κορυφαίοι σκόρερ του Προμηθέα οι Ελις (13 π.) και Κασελάκης (12 π.). Ο Προμηθέας θα συμμετάσχει σε νέο όμιλο, μαζί με την πρώτη ομάδα του Β΄ ομίλου, τη δεύτερη του Γ΄ ομίλου και την τρίτη του Δ΄ ομίλου.

• Oι πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μειώθηκαν σημαντικά με την έκτη ήττα (80-89) που γνώρισε από τη Σζομπατέλι (Ρέντιτς 14 π.), στη Θεσσαλονίκη για την 9η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ (Σμίθ 31 π., Νόουλς 13 π.),  παραμένει στην τελευταία θέση του Δ΄ ομίλου.

• Ντέρμπι κορυφής θα δώσουν η ΑΕΚ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ σήμερα (21.30) στο ΟΑΚΑ για τον Β΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισραηλινή ομάδα είχε νικήσει με διαφορά εφτά πόντων στον πρώτο αγώνα. Το Περιστέρι θα παίξει (19.00) στην πρωτεύουσα της Λετονίας, με την ουραγό του Γ΄ ομίλου, Ρίγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή