Ευρωλίγκα: Με «ερυθρόλευκο» DNA

Ευρωλίγκα: Με «ερυθρόλευκο» DNA

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «πνιγόταν» στη θάλασσα του Νέου Φαλήρου, 50΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα με τη Χίμκι, αλλά πήρε το «φιλί της ζωής» από τρία συνεχόμενα τρίποντα, οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (96-96) και βρήκε «θησαυρό» της έκτης νίκης (109-98) του στη 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με συνολικό σερί 23-2 σε διάστημα έξι λεπτών. Το καλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (62%) και τα έξι περισσότερα ριμπάουντ ήταν τα θετικά στοιχεία του Ολυμπιακού που συνετέλεσαν στο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου (49-42), αλλά στην άμυνά τους οι «ερυθρόλευκοι» στόχευσαν τον Αλεξέι Σβεντ, όπως και έπρεπε, αλλά ο Τζέρεμι Εβανς έκανε μεγαλύτερη «ζημιά», ερχόμενος από τον πάγκο. Οι γηπεδούχοι είχαν παραγωγικότητα 29 πόντων στη ρακέτα της Χίμκι από τέσσερις ψηλούς παίκτες του (Πρίντεζης, Μιλουντίνοφ, Ριντ, Βεζένκοφ), αλλά και εννέα πόντων από τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη, ενώ δεν… ακολούθησαν στο σκορ οι Τσέρι, Πολ, Ρότσεστι και Κόνιαρης, ο οποίος είχε, όμως, αμυντική συνεισφορά.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του στα επτά πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους (63-52), αλλά δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια και ο Σπανούλης έμεινε στον πάγκο. Η Χίμκι με τον ηγέτη της Αλεξέι Σβεντ (26 πόντοι, 7 ασίστ μέχρι το 30΄) να εκμεταλλεύεται την απουσία των Κόνιαρη και Παπανικολάου, που τον είχαν μαρκάρει αποτελεσματικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, αντέδρασε και «έκλεισε» τη διαφορά στους τρεις πόντους (70-67). Η ρωσική ομάδα είχε το μομέντουμ του αγώνα και προσπέρασε στο σκορ (72-74 στο 33΄) με το έκτο τρίποντο του Σβεντ και έφτασε στο συν έξι (76-82 στο 37΄) με 14 εύστοχα τρίποντα.

Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός πελαγοδρομούσε σε άμυνα και επίθεση. Μπορεί να μείωσε στον πόντο (83-84) με… υπερένταση και δύο επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ο ασταμάτητος Σβεντ και ο Καράσεφ αύξησαν και πάλι τη διαφορά στους εννέα πόντους (87-96 στο 39΄). Πεσμένοι… καναβάτσο, οι γηπεδούχοι, βρήκαν τα σουτ που ήθελαν, «χάλασαν» το μυαλό του Σβεντ, ο οποίος αποσυντόνισε τη Χίμκι και οδήγησαν το «χαμένο» παιχνίδι στην παράταση και στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 4, Πολ 8 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 18 (2), Τσέρι 4, Μιλουντίνοφ 16, Βεζένκοφ 6 , Πρίντεζης 26 (1), Παπανικολάου 18 (4), Ρούμπιτ 2, Ριντ 7.

ΧΙΜΚΙ: Σβεντ 36 (7), Κράμερ 5 (1), Μπούκερ 10 (2), Καράσεφ 6 (2), Γερεμπέκο 10 (2), Μόνια, Τζιλ, Γιόβιτς 1, Εβανς 17 (1), Μπέρτανς 9 (3).

Τα άλλα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής: ΤΣΣΚΑ – Ερυθρός Αστέρας 100-74, Αλμπα – Μπάγερν 76-77, Mπαρτσελόνα – Βιλερμπάν 80-67, Βαλένθια – Μπασκόνια 105-77. Η έναρξη της 15ης αγωνιστικής θα γίνει σήμερα με τους αγώνες Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ, Αρμάνι – Βαλένθια και Μπασκόνια – Ρεάλ.

• Η ΑΕΚ «αγκάλιασε» την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Χάποελ Ιερουσαλήμ (91-78) στο ΟΑΚΑ, ενώ κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο. To Περιστέρι έφυγε από τη Λετονία με τη νίκη επί της Ρίγα (64-71) και παραμένει σταθερά στην τέταρτη θέση του Γ΄ ομίλου και σε τροχιά πρόκρισης στη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή