Μπάσκετ: Περασμένα μεγαλεία

Μπάσκετ: Περασμένα μεγαλεία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O απολογισμός του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα μπάσκετ δεν έκανε… σοφότερο κανένα φίλο του αθλήματος από την έκβαση των 13 πρώτων αγωνιστικών, στις οποίες υπήρξαν αρκετά απρόσμενα αποτελέσματα που χαρακτηρίστηκαν έκπληξη.

Η παρουσία των δύο παραδοσιακών δυνάμεων του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Αρη, στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας προκαλεί απογοήτευση, αλλά η κακή αγωνιστική εικόνα και οι δέκα ήττες που έχουν υποστεί είναι απόρροια των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο Ηρακλής, ο οποίος επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από οκτώ χρόνια, έχει «υγεία» εντός και εκτός του παρκέ, βάζοντας πλώρη και τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ προσπαθούν με οικονομικούς εράνους στους πολυπληθείς φιλάθλους τους να αποπληρώσουν μικρά ποσοστά των μεγάλων οφειλών τους, αλλά και επιχειρούν να ενισχυθούν αγωνιστικά. Στον ΠΑΟΚ ενεργοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, αλλά πρόκειται για έκτακτη και εφάπαξ ενίσχυση στη φετινή περίοδο, ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός. Στον Αρη, άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της ΚΑΕ, με απροσδιόριστη ανταπόκριση.

Οι σταθερές αξίες

Αναμενόμενα, ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα, που αναζητεί τον ανταγωνισμό στο επίπεδό του, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ όπως και πέρυσι γνώρισε και πάλι ήττα στην έδρα του Περιστερίου. O Προμηθέας, σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης πορείας του, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και είναι η μοναδική ομάδα της Α1 κατηγορίας που έκανε οικονομική υπέρβαση για να «κυνηγήσει» τους στόχους της στις ελληνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, με μεγαλύτερες πιθανότητες. Δίπλα στην απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τον Ιωνικό, η πατρινή ομάδα για να ενισχύσει τον «κορμό» Ελλήνων παικτών πρόσθεσε και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, για τον οποίο πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσής του από την Ούνικς Καζάν.

Η ΑΕΚ είχε αρνητική αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση και στοχεύει ακόμα ψηλότερα, ενώ ο Ηφαιστος Λήμνου έχει καλύτερη και πιο σταθερή πορεία από την περυσινή, θέτοντας στόχο να παίξει στο φάιναλ φορ των πλέι οφ. Το Περιστέρι χαρακτηρίστηκε από αστάθεια μετά την ξαφνική διακοπή συνεργασίας με τον προπονητή Ηλία Ζούρο για λόγους που μόνον η διοίκηση της ΚΑΕ γνωρίζει.

Στο ίδιο «καζάνι»

Από τις ομάδες που ήρθαν από την Α2 κατηγορία, ο Ιωνικός έχει εξασφαλίσει, ουσιαστικά, την παραμονή του και προχώρησε σε κινήσεις αποδόμησης του ρόστερ, με την αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη και του προπονητή Νίκου Βετούλα, χωρίς να υπάρχει ακόμη αντικαταστάτης του. Ο Κολοσσός, το Ρέθυμνο, ο Πανιώνιος που ισοβαθμούν, καθώς και η Λάρισα, η οποία ακολουθεί με διαφορά μιας νίκης, έχουν μικρό προβάδισμα παραμονής που πρέπει να εξασφαλίσουν στον δεύτερο γύρο, με το βαθμολογικό κριτήριο σωτηρίας να φτάνει και τις εννέα νίκες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή