Μπάσκετ: Ετοιμάζεται ολικό λίφτινγκ στον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Ετοιμάζεται ολικό λίφτινγκ στον Παναθηναϊκό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις στις πολύχρονες συνεργασίες εμπεριέχει η επόμενη ημέρα της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο παραμένει ο ιδιοκτήτης, αλλά έχει δηλώσει την παραχώρηση της διαχείρισης της ΚΑΕ. Η επικείμενη παραίτηση του εμβληματικού αρχηγού και αγαπημένου παίκτη του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, Φραγκίσκου Αλβέρτη, από τις θέσεις του μάνατζερ της ανδρικής ομάδας και του διευθυντή ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι σημειολογική για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος που θα έχει η ομάδα των «πρασίνων», τουλάχιστον, την επόμενη περίοδο. Μπορεί, όμως, να δικαιολογηθεί και στη γενικότερη περικοπή του προϋπολογισμού από την πλευρά της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ.

Η παραίτηση του Αλβέρτη δεν έχει επισημοποιηθεί και πιθανότατα συγχρονίζεται με αυτή του νυν προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου. Ο έμπιστος συνεργάτης των αείμνηστων αδελφών Γιαννακόπουλων, τα τελευταία 30 χρόνια, φέρεται να έχει πρόταση από τη Ζενίτ, μέσω του πρώην τεχνικού του ΠΑΟ, Τσάβι Πασκουάλ, αν και υπήρξε διάψευση από τη ρωσική ομάδα. Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι ο επόμενος σταθμός της παραγοντικής πορείας του, εάν υπάρξει, αλλά η αιτία που βρίσκεται στα πρόθυρα αποχώρησης.

Ο Παπαδόπουλος, ως πρόεδρος της ΚΑΕ, είχε εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει στην αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα. Στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη η αίτηση της ελληνικής ομάδας απορρίφθηκε και η καταβολή της ρήτρας των 10 εκατ. ευρώ στην ιδιωτική ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι μονόδρομος για την υλοποίηση της ιδιοκτησιακής επιθυμίας. Η υπογραφή της αποχώρησης θα πρέπει να γίνει, επισήμως, από τον πρόεδρο και είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν ο Παπαδόπουλος θα αποδεχθεί να το πράξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή