Το λιγότερο με δέκα ομάδες η επόμενη Α1 μπάσκετ

Το λιγότερο με δέκα ομάδες η επόμενη Α1 μπάσκετ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κατώτερο αριθμό των 10 ομάδων οδηγείται ο ΕΣΑΚΕ, ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας (εάν δεν δοθεί και νέα παράταση) δήλωσης συμμετοχών των ΚΑΕ, οι οποίες πρέπει να τηρήσουν τα νέα κριτήρια συμμετοχής τους.

Η λίγκα έχει συστήσει την επιτροπή ελέγχου για την αδειοδότηση όσων ΚΑΕ δηλώσουν συμμετοχή, αλλά αναμένει τον νέο αθλητικό νόμο που θα πρέπει να περιλαμβάνει και την παραχώρηση δικαιώματος για τη λειτουργία αυτής της επιτροπής, εφόσον υφίσταται η ΕΕΑ με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες για τις άδειες συμμετοχής σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Οι βέβαιες συμμετοχές στην επόμενη Basket League είναι οι εξής: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι, Χολαργός/Κολοσσός, Κύμη/Λαύριο, Χαρίλαος Τρικούπης, Ιωνικός 1965, Ηρακλής. Οι ομάδες αυτές θα καταθέσουν μέχρι τις 30 Ιουλίου την εγγυητική επιστολή των 200.000 ευρώ (θα αποτελεί εγγύηση αποπληρωμής πιθανών οφειλών).

Ερώτημα μπαίνει δίπλα στις άλλοτε κραταιές ομάδες του Aρη και του Πανιωνίου, ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει διοίκηση Πρωτοδικείου, θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη για να δηλώσει, τουλάχιστον, συμμετοχή και θα αναζητήσει τα χρήματα για τη δημιουργία ομάδας. Επίσης, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως και η ΚΑΕ Αρης που «κουβαλούν» χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να καταθέσουν και σχέδιο αποπληρωμής τους στον ΕΣΑΚΕ και το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος και να έχει ορίζοντα πενταετίας για την ολοκλήρωσή του.

Ο Αρης πέραν των ελληνικών οφειλών του και της κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής είναι απόλυτα αναγκασμένος να διακανονίσει και τις τελεσίδικες αποφάσεις οκτώ πρώην ξένων παικτών και προπονητών του (ύψους 800.000 ευρώ), γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή και να εκδώσει δελτίο, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της FIBA.

Αγοραστής για την ΚΑΕ Πανιώνιος δεν βρέθηκε τους δύο τελευταίους μήνες και η «κυανέρυθρη» ομάδα οδεύει προς τη B’ Εθνική, αν και υπάρχουν ελάχιστες, ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι θα δηλώσει συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή