Παναθηναϊκός: Ο Μποχωρίδης γύρισε, ο Λαπροβίτολα… αργεί

Παναθηναϊκός: Ο Μποχωρίδης γύρισε, ο Λαπροβίτολα… αργεί

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… πεπρωμένο του Λευτέρη Μποχωρίδη ήταν να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ύστερα από τρία χρόνια θητείας στον Aρη. Ο διεθνής πλέι μέικερ αποτελεί πλέον και επίσημα την πέμπτη και πρώτη ελληνική, μεταγραφική ενίσχυση των «πρασίνων». Ο Μποχωρίδης, λόγω δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων του Αρη, είχε πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και πριν από ένα χρόνο, αλλά έμεινε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Πίστευα ότι θα επιστρέψω στον Παναθηναϊκό και ήταν στη σκέψη μου», δήλωσε. Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τις… αργές εξελίξεις των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της Ρεάλ με τον Αργεντίνο πλέι μέικερ Νίκολας Λαπροβίτολα για τη λύση της συνεργασίας τους.

O ΠΑΟΚ προχωράει με καλούς ρυθμούς στον σχεδιασμό της ομάδας που θα παρατάξει την επόμενη περίοδο, παρά την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην ΚΑΕ. Και τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε παρόμοια μεταγραφική πλεύση, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ στην οικονομική αποπληρωμή των συμφωνιών που έκανε. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Αμερικανό πλέι μέικερ Μάλκολμ Γκρίφιν (29 χρ., 1.93 μ.), ο οποίος θα αγωνιστεί στην Basket League με τρίτη διαφορετική ομάδα, μετά τη διπλή θητεία του στον Κολοσσό/Χολαργό και την ΑΕΚ. Πριν από την ανακοίνωση για τον Γκρίφιν, ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε την παραμονή του αρχηγού του, Δημήτρη Μαργαρίτη, για ένατο συνεχόμενο χρόνο, ενώ έχει συμφωνήσει με τον Νώντα Παπαντωνίου.

Παράλληλα, παίκτης του Ηρακλή είναι επίσημα ο Σταύρος Σχίζας που αγωνίσθηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Ο «Γηραιός» προχωράει σε συμφωνία και με τον Αμερικανό γκαρντ Μπράντον Τσίλντρες (23 χρ., 1,83 μ.) που είναι απόφοιτος του κολεγίου Wake Forest.

Σε 19 μεσεγγυούχους, τους οποίους όρισε η διοίκηση του ερασιτέχνη Αρη και αποτελούν μέλη του, μεταβιβάστηκε το 90% των μετοχών της ΚΑΕ που ανήκαν στο ζεύγος Λάσκαρη και είχαν παραχωρηθεί στον Δημήτρη Γουλιέλμο, ο οποίος αποχώρησε και τυπικά από την ιδιοκτησία της ομάδας μπάσκετ. To νέο σχήμα πολυμετοχικότητας και η διοίκηση του ερασιτέχνη καλούνται να διακανονίσουν τις οφειλές των οκτώ πρώην παικτών και προπονητών (800.000 ευρώ) στη FIBA για να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών και η έκδοση δελτίων. Επίσης, πρέπει να κατατεθεί εγγυητική επιστολή (200.000 ευρώ) στον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα και να βρεθούν οικονομικοί πόροι για τη δημιουργία ομάδας. Συνολικά, η ΚΑΕ Αρης έχει οφειλές άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή