Κλήρωση για 190 ομάδες μπάσκετ πλην Basket League

Κλήρωση για 190 ομάδες μπάσκετ πλην Basket League

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνήμερα την επέτειο 14 χρόνων από τον ιστορικό θρίαμβο της νίκης της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί των Ηνωμένων Πολιτειών (101-95) στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Σαϊτάμα του Τόκιο, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων (πλην Basket League) και Κυπέλλων ανδρών και γυναικών. Τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού δεν επέτρεψαν την παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων.

Για πρώτη φορά λόγω των αναδιαρθρώσεων που έγιναν, εξαιτίας του μη υποβιβασμού ομάδων παρά μόνο ανόδων, λόγω της διακοπής των περυσινών διοργανώσεων, στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα 190 ομάδων σε τρία πρωταθλήματα ανδρών (Α2 κατηγορία, Β΄ Εθνική τέσσερις όμιλοι, Γ΄ Εθνική έξι όμιλοι) και σε δύο διοργανώσεις γυναικών (Α1, Α2 κατηγορία, τέσσερις όμιλοι). Υπάρχουν ομάδες που εκπροσωπούν κωμοπόλεις ή κοινότητες μικρών πληθυσμών και θα συμμετάσχουν σε εθνικά πρωταθλήματα για πρώτη φορά. Στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ανδρών και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. Στην κλήρωση του Κυπέλλου και στην προημιτελική φάση, ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με το Περιστέρι και η ΑΕΚ θα παίξει με το Λαύριο.

Ο Ολυμπιακός τέθηκε στην αφετηρία της πρώτης φάσης, και στην πρώτη αγωνιστική θα έχει αντίπαλο τη Δάφνη Δαφνίου. Αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν σε όλες τις προκριματικές φάσεις, στα προημιτελικά θα «διασταυρωθούν» με τον Προμηθέα. Στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16», θα παίξουν οι επτά ομάδες της Α1 κατηγορίας που κατετάγησαν στις θέσεις 7-14 στο περυσινό πρωτάθλημα και ο νεοφώτιστος Χαρίλαος Τρικούπης, ενώ τρεις ομάδες προέβησαν σε «συγχώνευση». Θα παίξουν ΠΑΟΚ 2004-Πανιώνιος, Διαγόρας Δρυοπιδέων/Ιωνικός-Αρης, Αγιάς Ερμής/Λάρισα-Χαρίλαος Τρικούπης, Νικητής αγώνα 15-Χολαργός/Κολοσσός Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή