ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο δεύτερος παίκτης που σπάει το φράγμα των 38.000 πόντων

ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο δεύτερος παίκτης που σπάει το φράγμα των 38.000 πόντων

Ο Τζέιμς στα χνάρια του κορυφαίου Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπερνά τους 38.000 πόντους στην καριέρα του, πλησιάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών που διατηρεί ο «θρύλος» Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Ο Τζέιμς ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 38.000 πόντων σημειώνοντας 35 πόντους στο κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ των Los Angeles Lakers και των Philadelphia 76ers.

Ο 38χρονος σμολ φόργουορντ χρειαζόταν μόλις 11 πόντους για να φτάσει τους 38.000 πόντους και απέχει πλέον 363 πόντους από την ισοφάριση του ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Το κατόρθωμά του ωστόσο δεν στάθηκε αρκετό για την ομάδα του, που έχασε με 113-112 σε μια δύσκολη αναμέτρηση.

«Είναι απλά απογοητευτικό, να ανεβαίνεις σε τέτοιες θέσεις και να μην μπορείς να νικήσεις» δήλωσε ο Τζέιμς, απογοητευμένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα των Lakers.

Ο Τζόελ Εμπιντ ήταν ο κορυφαίος των 76ers -και έφυγε από το παρκέ με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ-, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν πέτυχε 24 πόντους και 13 ασίστ.

Οι Lakers διαμαρτυρήθηκαν όταν δεν τους δόθηκε φάουλ στις καθυστερήσεις, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να ισχυρίζεται πως ο Εμπιντ του κράτησε το χέρι καθώς επιχειρούσε να σουτάρει.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή