Αντετοκούνμπο: Παίζω με την Εθνική Ελλάδας, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Νιγηριανός

Αντετοκούνμπο: Παίζω με την Εθνική Ελλάδας, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Νιγηριανός

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρω αν ο Χακίμ Ολάζοουν γεννήθηκε στη Νιγηρία, αλλά εκπροσωπούσε την ομάδα των ΗΠΑ. Ετσι είμαι κι εγώ, παίζω με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, όμως στο τέλος της ημέρας όλοι γνωρίζουν ότι είμαι Νιγηριανός», αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο podcast 48 Minutes.

Ο Αντετοκούνμπο εξήγησε ότι «μεγάλωσα σε ένα νιγηριανό σπίτι, όμως λειτουργώ ως Έλληνας, ως Ευρωπαίος, επειδή πήγα σχολείο στην Ελλάδα, επειδή οι περισσότεροι φίλοι μου είναι Έλληνες και Ευρωπαίοι. Είναι λίγο απ’ όλα».

Και πρόσθεσε ότι γνωρίζει κι αγαπά την νιγηριανή κουλτούρα, σημειώνοντας ότι πήγε με την μητέρα του το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη Νιγηρία, όπου «είδα τους θείους μου και όλους τους συγγενείς μου».

Σε ερώτηση για το ποιο κομμάτι της προσωπικότητας του έχει να κάνει με την νιγηριανή του καταγωγή και ποιο με την ελληνική, είπε ότι «οι αξίες και οι αρχές μου είναι νιγηριανές διότι μεγάλωσε σε ένα σπιτικό Νιγηριανών», αλλά μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα, έχω φίλους στην Ελλάδα, άρα είναι λοιπόν λίγο και από τα δύο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή