Πρεμιέρα με ήττα για τους Νέους

Πρεμιέρα με ήττα για τους Νέους

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχή είναι το ήμισυ του… παντός και η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης, δεν ήταν ενθαρρυντική, με την ήττα που γνώρισε από τη Λιθουανία (73-65) στο Ηράκλειο, φανερώνοντας τις αδυναμίες που προκλήθηκαν από τα προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Η Εθνική δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα να αποδείξει ότι μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ, απέναντι στους Λιθουανούς που ήταν πιο έτοιμοι για το ντέρμπι του πρώτου ομίλου. Το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα θα κρίνει, πιθανότατα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η απουσία της τελευταίας στιγμής που ήταν αυτή του τραυματία Παπαπέτρου, δεν ήταν δυνατόν να αναπληρωθεί όσο κι αν η προσπάθεια των συμπαικτών του ήταν ικανοποιητική. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα επιχείρησαν να διατηρήσουν με την αμυντική προσήλωσή τους, την επαφή με το συνεχές προβάδισμα των αντιπάλων τους, αλλά η έλλειψη επιλογών από τον πάγκο, συνετέλεσε αρνητικά στις ημιτελείς αντεπιθέσεις που έκαναν.

Στην επίθεση, η Λιθουανία είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα και στα τρίποντα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 10 παίκτες που έπαιξαν, σκόραραν οι εφτά, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μποχωρίδη που ήταν ο πρώτος σκόρερ σε 38 λεπτά συμμετοχής. Η Λιθουανία προηγήθηκε με 34-44 στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου εικοσαλέπτου και όταν ακόμα η ελληνική ομάδα μείωσε σε 52-54 στο 28΄, λίγο αργότερα το τρίποντο του Ταμούλις έδωσε και πάλι «αέρα» 7 πόντων (52-59), ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 4ο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους και η ύστατη ελληνική προσπάθεια απέφερε τη μείωση του σκορ στο 61-66 (35΄).

«Πρέπει να κρατήσουμε την προσπάθεια στην άμυνα, να έχουμε ριμπάουντ, να κάνουμε λίγα λάθη και από κει και πέρα βέβαια να βελτιώσουμε το επιθετικό μας κομμάτι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια», υποστήριξε ο Μίσσας. Σήμερα, η Λεττονία θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής (19.00).

ΕΛΛΑΔΑ: Μποχωρίδης 20 (3), Λιάπης 6, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου, Σιόλογκας 7, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 11 (3), Αγραβάνης 7, Διαμαντάκος 11, Μαραγκός 3.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζαλάλις, Ταμούλις 15 (3), Κουμπίλιους 3, Γκιντβάινις 11 (1), Λεκαβίτσιους 3, Ντίμσα 9, Στασέλις, Γιανκάιτις 12, Κεστίνιν 2, Γκριγκόνις 10 (1), Γκριτσιούνας 2, Ταρόλις 6.

Με Χάντερ καλύπτει τα κενά ο Ολυμπιακός

Στο πρόσωπο του Οθέλο Χάντερ (28 χρ., 2.03), που έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με τον Κάιλ Χάινς ελπίζει να βρει ο Ολυμπιακός τον κατάλληλο παίκτη για να καλύψει το κενό κάτω από την ρακέτα του. Ο Αμερικανός σέντερ, που το 2010 αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό, υπέγραψε διετές συμβόλαιο και αναμένεται να μοιραστεί τα καθήκοντα του σέντερ, μαζί με τον Ντάνστον. Ο Χάντερ πέρυσι πραγματοποίησε αρκετά καλή σεζόν με τη Σιένα στην Ιταλία. Παράλληλα, ο Γιώργος Πρίντεζης υπέγραψε το νέο τριετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ προανήγγειλε στο Διαδίκτυο, την παραμονή του στην ομάδα, έχοντας συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο.

• Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εξετάζει τον Αμερικανό, Μαρκίζ Χέινς (28 χρ., 1.91) που ολοκλήρωσε εντυπωσιακά την περσινή περίοδο στη Σιένα και είναι ελεύθερος, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ιταλικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή