ΗΠΑ και Λιθουανία στον πρώτο ημιτελικό

ΗΠΑ και Λιθουανία στον πρώτο ημιτελικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία θέση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ της Ισπανίας θα διεκδικήσουν αύριο στη Βαρκελώνη, ΗΠΑ και Λιθουανία.

Η πιο αμφίρροπη χθεσινή αναμέτρηση των προημιτελικών, όπως αναμενόταν, διεξήχθη ανάμεσα στους Λιθουανούς και στους Τούρκους, με τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας να καταθέτουν στο παρκέ την ποιοτική ανωτερότητά τους και να παίρνουν τη νίκη με 73-61. Ο Σεϊμπούτις με 19 πόντους και 3/3 τρίποντα ήταν ο κορυφαίος για τους Λιθουανούς, ενώ για τους Τούρκους ξεχώρισε ο Γκονλούμ με 13 πόντους. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 3/18 τρίποντα.

Στον άλλο χθεσινό προημιτελικό, οι ΗΠΑ δεν δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σλοβενίας (119-76) και να βρεθούν κι αυτοί στον αυριανό ημιτελικό του Παλάου Σαν Τζόρντι. Οι Σλοβένοι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα ημίχρονο (42-49) και μετά παραδόθηκαν στις ορέξεις των Αμερικανών. Οι παίκτες του Σιζέφσκι εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά πειθαρχημένοι, φθάνοντας στην έβδομη νίκη τους στην Ισπανία σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Αμερικανοί με πολυφωνία στην επίθεση (Τόμπσον 20π., Φαρίντ 14π., Χάρντεν 14π., Ντέιβις 13π., Ιρβινγκ 12π., Ρόουζ 12π.) διέλυσαν κάθε αμυντικό σχέδιο των παικτών του Ζντοβτς, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσαν, μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει απόψε από τις αναμετρήσεις της Μαδρίτης, ανάμεσα στη Σερβία και στη Βραζιλία (19.00) και της οικοδέσποινας Ισπανίας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία (23.00). Στο δεύτερο ζευγάρι, οι γηπεδούχοι μοιάζουν να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ στο πρώτο αναμένεται σκληρή «μάχη» από δύο ομάδες που στη φάση των «16» έμοιαζαν με αουτσάιντερ. Ωστόσο και οι δυο τους διέψευσαν τα προγνωστικά, με τους Σέρβους και τους Βραζιλιάνους να «ισοπεδώνουν» την Ελλάδα και την Αργεντινή, αντίστοιχα.

• To προπονητικό πλάνο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που εφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας και την ανταπόκριση που είχε στη συνολική εικόνα της, θα συνεχίσει να υφίσταται και στο Ευρωμπάσκετ του 2015, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος στην απολογιστική δήλωση που έκανε, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή