Στον τελικό οι ΗΠΑ, κατέρρευσε η Λιθουανία

Στον τελικό οι ΗΠΑ, κατέρρευσε η Λιθουανία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H… προγραμματισμένη άφιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον τελικό του 17ου Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, έγινε χωρίς την παραμικρή… καθυστέρηση από τη Λιθουανία στον χθεσινό ημιτελικό της Βαρκελώνης, όπου οι Αμερικανοί επικράτησαν εύκολα (96-68) και θα υπερασπισθούν το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ του 2010.

Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφκσι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο (43-35), χωρίς όμως να επιδείξουν αμυντική επιμέλεια και να πιέσουν τους Λιθουανούς στην περιφέρεια, ενώ «απογειώθηκαν» στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όπως συνήθιζαν και στα περισσότερα παιχνίδια τους στο Μουντομπάσκετ. Οι Αμερικανοί χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να αυξήσουν τη διαφορά του σκορ στους 20 πόντους, καθώς η Λιθουανία σκόραρε μόλις δύο πόντους από ελεύθερες βολές και υπέπεσε σε τέσσερα λάθη που μετατράπηκαν σε καλάθια των αντιπάλων της. Η αρχή του τέλους για τον πρώτο ημιτελικό γράφτηκε με το επιμέρους σκορ 33-11 για τις ΗΠΑ και τη διαφορά να «σκαρφαλώνει» περίπου στους 30 πόντους (76-48 στο 30΄). Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό και προσφέρθηκε για θέαμα από τους παίκτες του ΝΒΑ, ενώ οι Λιθουανοί είχαν συμβιβαστεί με τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου στον μικρό τελικό που θα γίνει αύριο στη Μαδρίτη.

ΗΠΑ: Κάρι 13 (3), Τόμπσον 16 (2), Ρόουζ 4, Φαρίντ 9, Γκέι 3, Ντε Ροζάν, Ιρβινγκ 18 (2), Πλάμλι 2, Κάζενς 7, Χάρντεν 16 (2), Ντέιβις 8, Ντράμοντ.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Πότσιους 10 (1), Γιουσκεβίτσιους 12, Κουζμίνσκας 15, Ντ. Λαβρίνοβιτς 9 (1), Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 3, Γιασάιτις, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς, Γιανκούνας, Βαλαντσιούνας 15, Βασιλιάουσκας.

• Ο αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών στον τελικό του Μουντομπάσκετ για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, θα είναι ο νικητής του σημερινού, δεύτερου ημιτελικού, στον οποίο θα παίξουν δύο εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η Γαλλία και η Σερβία (23.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή