Αναζωπυρώθηκε η μπασκετική κόντρα

Αναζωπυρώθηκε η μπασκετική κόντρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξελισσόμενη κόντρα μέχρις… εσχάτων από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, έγινε «ζηλευτή» και από τους ομολόγους τους στο επαγγελματικό μπάσκετ. Με αφορμή τη χθεσινή τιμωρία των αδελφών Αγγελόπουλων από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για δηλώσεις τους, πριν από ενάμιση μήνα, αναζωπυρώθηκε η διαμάχη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός που είχαν καταφερθεί εναντίον του Γιαννακόπουλου (στοιχηματισμός, ντόπινγκ, φοροδιαφυγή κ.ά.) τιμωρήθηκαν με συνολικό χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ, αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόσκληση για ανάκληση των δηλώσεών τους κατά την επίσημη παρουσίαση της φετινής ομάδας των «ερυθρολεύκων». Μία ημέρα μετά την τυπική αποχώρησή του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δ. Γιαννακόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα για τη χθεσινή απόφαση του αθλητικού δικαστή.

«Γελάει ο κόσμος. Τα "καλά παιδιά" του ελληνικού μπάσκετ έπρεπε να είναι υπότροποι, με βάση μια σειρά από αδικήματα που έχουν διαπράξει. Αντίθετα, απολαμβάνουν καθεστώς ατιμωρησίας και ενθαρρύνονται ουσιαστικά ώστε να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες, ψεύδη, προσβολές αλλά και να δυσφημούν το άθλημα ανενόχλητοι» αναφέρεται στην «πράσινη» ανακοίνωση. Στα αγωνιστικά, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί σήμερα για την Πολωνία, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Τούροφ και στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τέθηκαν οι Σλότερ και Μπατίστα. Στον Ολυμπιακό που θα υποδεχτεί, αύριο, τη Βαλένθια, μοναδικός απών θα είναι ο Κατσίβελης.

• Τη διαφορετικότητα του πρώτου αγώνα με την Πινάρ Καρσίγιακα από τον σημερινό (19.00), στο κλειστό της Πυλαίας για την 6η αγωνιστική του Γιούρο Καπ, επισήμανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η τουρκική ομάδα, παρά την ήττα της στον πρώτο γύρο, συγκαταλέγεται στις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Αν ο ΠΑΟΚ (4 νίκες – 1 ήττα) νικήσει την Καρσίγιακα (3-2), θα εξασφαλίσει, τουλάχιστον, τη δεύτερη θέση. «Η Καρσίγιακα προσπαθεί να αλλάξει, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τον τρόπο που παίζει στην άμυνα και να μπερδέψει τον αντίπαλο, ενώ στην επίθεση έχει συνεχή κίνηση», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή