Πειστική εμφάνιση για Παναθηναϊκό

Πειστική εμφάνιση για Παναθηναϊκό

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού εκτός των ελληνικών συνόρων, στη φετινή Ευρωλίγκα, επιτεύχθηκε με άκρως επαγγελματικό τρόπο στην έδρα της πολωνικής Τουρόφ (79-69) και τον σταθεροποιεί στη δεύτερη θέση του ομίλου του, διατηρώντας δικαίωμα διεκδίκησης ακόμα και της πρώτης, παρά την αήττητη πορεία της Μπαρτσελόνα.

Στο αρχικό προβάδισμα των γηπεδούχων (9-3), η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν η σταθεροποίηση της αμυντικής λειτουργίας του και ταυτόχρονα ο έλεγχος του ρυθμού με τη συνεχή χρησιμοποίηση τριών περιφερειακών παικτών από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των «πρασίνων» από τους παίκτες της Τουρόφ πιστοποιήθηκε από τη συγκέντρωση που είχαν στο παιχνίδι τους και δεν έδωσαν δικαιώματα αμφισβήτησης, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της πολωνικής ομάδας. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» απέφυγαν την κατάχρηση τριπόντων και είχαν ισορροπία με τα σουτ δύο πόντων, ενώ από τη γραμμή των ελεύθερων βολών εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα κερδισμένα φάουλ, τα οποία ήταν συντριπτικά υπέρ τους. Οι έντεκα πόντοι της διαφοράς στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (33-44) αποδείχτηκαν αρκετοί για τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν ανησύχησε στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, εξαιτίας της κατάλληλης αμυντικής διαχείρισης και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και μπορεί να καθυστέρησε -λόγω τραυματισμού- να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, όπως και πέρυσι, αλλά πιστοποίησε την αξία του, καλύπτοντας το κενό του Φώτση και ξεκουράζοντας τον Μπατίστα.

ΤΟΥΡΟΦ: Κόλινς 6, Γκούλιγκ 11 (1), Τσιλίνσκι 8 (2), Καρολάκ 5 (1), Γιάραμας, Ντίλεβιτς, Μολντοβεάνου 5 (1), Νίκολιτς 6, Τέιλορ 13, Ράιτ 13 (1), Ζεγκεράνοβιτς 2.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 6, Παππάς 14 (1), Μαυροκεφαλίδης 21 (1), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 16 (3), Μπατίστα 4, Μπλουμς 6 (2), Ράιτ 5.

Για τον Γ΄ όμιλο, η Φενέρ νίκησε στο Μιλάνο την Αρμάνι με 74-80 και η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 77-99 της Μπάγερν στο Μόναχο. Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 12, ΠΑΟ 10, Φενέρ 10, Αρμάνι 8, Μπάγερν 7, Τουρόφ 7.

• Τα άλλα αποτελέσματα: Α΄ ομίλος: Ούνιξ – Εφές 67-64, Β΄: ΤΣΣΚΑ – Αλμπα 95-66, Λιμόζ – Μακάμπι 73-79.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή