Θολό τοπίο για τετράδα και πλέι οφ

Θολό τοπίο για τετράδα και πλέι οφ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοχοι τεσσάρων θέσεων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς τα αποτελέσματα της 25ης και προτελευταίας ημέρα της Α1 ανδρών, έφεραν έξι ομάδες να έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για την τελική κατάταξή τους, πριν από την έναρξη των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 93-85 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση, ενώ αντίθετα η Ενωση δεν μπορεί, πλέον, να στοχεύει στην κατάληψη της τέταρτης θέσης, ακόμα κι αν νικήσει, εκτός έδρας, τον ΚΑΟΔ, εφόσον και ο Αρης δεν ηττηθεί στο Ρέθυμνο που βρίσκεται στην έκτη θέση.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αρη (58-69), αλλά οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην τέταρτη θέση, έχοντας διαφορά ενός πόντου από την ΑΕΚ (5η), η οποία ενδέχεται να βρεθεί και μία θέση χαμηλότερα, αν ηττηθεί στη Δράμα και παράλληλα, το Ρέθυμνο νικήσει τον Αρη. Σε αυτή την περίπτωση, θα τερματίσει πέμπτο. Η κρητική ομάδα έφυγε νικήτρια από τα Τρίκαλα (85-95) και μπορεί να πλασαριστεί ακόμα και στην τέταρτη θέση, εφόσον καλύψει τη διαφορά των έξι πόντων στην ήττα που γνώρισε από τον Αρη, στον πρώτο γύρο. Η θέση και των τριών ομάδων -ως έχει- δεν θα αλλάξει, αν νικήσουν η ΑΕΚ και ο Αρης.

Η όγδοη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί σε συμμετοχή στα πλέι οφ, είναι το «μήλον της έριδος» για τους ισόβαθμους στους 35 βαθμούς ΚΑΟΔ, Κόροιβο Αμαλιάδας και Απόλλωνα Πάτρας. Ο ΚΑΟΔ ηττήθηκε (84-80) από τον Κολοσσό, στη Ρόδο και στην τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Ο Κόροιβος που επικράτησε στην έδρα της Κηφισιάς (76-83) θα παίξει στην έδρα του, με αντίπαλο τον Κολοσσό, ενώ ο Απόλλωνας επιβλήθηκε του Πανιωνίου (93-84) και θα παίξει στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας τη δυσκολότερη αποστολή για να διεκδικήσει την όγδοη θέση. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας, ΚΑΟΔ και Κόροιβου, η ομάδα της Δράμας θα συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Με πρώτο προπονητή, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον υποβιβασμένο Πανελευσινιακό (51-82). Παράλληλα, χθες κοινοποιήθηκε στους «πράσινους» η τιμωρία αποκλεισμού της έδρας του για τρεις αγωνιστικές και συνολικό πρόστιμο ύψους 38.500 ευρώ για όσα έγιναν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Τετρακόσια ευρώ θα πληρώσει ο Σπανούλης για την χειρονομία με τα αυτιά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή