Σε θέση μάχης και οι «ερυθρόλευκοι»

Σε θέση μάχης και οι «ερυθρόλευκοι»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την «παρένθεση» που είχε ανοίξει ο Αρης, με τη νίκη του στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ και οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας στο τέταρτο παιχνίδι (79-62), προκρίθηκαν στους τελικούς που θα αρχίσουν μεθαύριο στο ΣΕΦ, όπου θα υποδεχτούν τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Η σοβαρότητα και η συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την παρουσία του επιστρατευμένου αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, έκριναν την τέταρτη αναμέτρηση με τον Αρη (ημ. 39-43), μετά τα πρώτα 27 λεπτά (42-59). Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνατότητες να φτάσουν στην υπέρβαση, λόγω και του δραστικού περιορισμού του Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός που έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, κέρδισε πόντους στην ετοιμότητά του για την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού και βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης του Αρη, ο οποίος στρέφει την προσοχή του στον μικρό τελικό, κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει νικήσει δύο φορές στο πρωτάθλημα, αλλά θα έχει μειονέκτημα έδρας.

Ο Αρης περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της ποινής αποκλεισμού της έδρας του για τέσσερις αγωνιστικές, μετά τη χθεσινή εκδίκαση της έφεσής του. Ο Αρης έχει, ήδη, εκτίσει δύο αγωνιστικές, ενώ ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα για το θέμα της τιμωρίας του.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 3 (1), Τσιάρας 15 (1), Δήμας 3 (1), Ριντ 10, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 5 (1), Μούρτος 9 (1), Σίμτσακ 2, Φλιώνης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 5, Ντάνστον 2, Σπανούλης 14 (4), Ντάρντεν 3, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 13 (1), Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 8 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.

• Την αύξηση των χορηγών για την Εθνική Ανδρών, ανακοίνωσε η ΕΟΚ, καθώς ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία προστέθηκε στους οικονομικούς υποστηρικτές της, ενώ τραπεζικός όμιλος παραμένει ο μέγας χορηγός όλων των Εθνικών ομάδων για 14ο χρόνο.

• Δικαίωμα χρησιμοποίησης δυο ξένων παικτριών θα έχουν οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

• Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα είναι ο επικεφαλής του καμπ που θα διοργανωθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στη Μεσσηνία (27/6-1/7) και θα δώσει τη δυνατότητα σε εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες (ηλικίας 7 έως 17 ετών) να βελτιώσουν τις ατομικές δεξιότητές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή